VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Salted caramel brownie cookies

 Idag är det en regnig februaridag och det är alltid lika svårt att veta vad man ska hitta på när man har småbarn. Då ringde jag och bjöd hem min barndomskompis och hennes dotter.
Självklart måste man baka något så man har något gott att bjuda på till kaffet.
Det går väldigt snabbt att göra dem, perfekt att slänga ihop när man får oväntat besök.
 
Idag blev det karamell brownies med havssalt. De är härligt sega och smakar ungefär som kladdkaka fast lite mer vuxensmak.
 
Om man tycker det är för sött med kola är det jättegott med en vanlig smörkräm eller en klick grädde. Jag strödde över havssalt efter kakorna hade gräddats. Havssaltet bryter av det söta och chokladsmaken träder fram extra mycket.
 
Receptet tog jag ifrån bakdrottningen Donna Hay. Jag brukar vara inne på hennes hemsida ett par gånger i veckan och inspireras av hennes vackra skapelser.
 
 
 
 SALTADE BROWNIES KAKOR
(ca 20 st)
350 g mörkt choklad
40 g smör
2 ägg
150 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
35 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
 
DEKORATION
2 dl dulce de leche
0,5 havssalt
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält chokladen i en kastrull på svag värme tillsammans med smöret. Ställ åt sidan
Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker i ca.10 min.
Rör ner mjölet och bakpulvret. Häll sist ner chokladen.
 
Låt stå i kylen i 10 min.
 
Klicka ut en matsked på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 8-10 min. Det ska vara mjuka när du tar ut dem. Låt dem vila 10 min på plåten.
 
Lägg en på en liten klick dulce de leche på varje kaka.
 
 
 

Kommentarer


  1. Doktor Glas 19 februari, 2014 on 20:06 Svara

    Åh, det ser gott ut! Går de att frysa med dulche de leche på?

    • Sweet and Simple 19 februari, 2014 on 20:07 Svara

      Ja det gör det 🙂 eller så tar du på dulce de leche efter frysen.

  2. Anonym 20 februari, 2014 on 15:18 Svara

    Det där ser helt fantastiskt ut! Brukar baka och ta med mig till jobbet och letar just nu efter ny bak-inspiration. Det här ska jag definitivt prova!

  3. Citroncest - matblogg från Italien 20 februari, 2014 on 16:39 Svara

    Wow, ser riktigt smarriga ut!

  4. Anonym 20 februari, 2014 on 20:56 Svara

    Åh det ser ju helt underbart ut!! Det hade inte varit fel nu efter maten kan jag ju säga 😉

  5. Anonym 25 februari, 2014 on 14:39 Svara

    Åh, vad gott detta ser ut! Det måste jag testa! 🙂

  6. ANNELI 25 februari, 2014 on 19:05 Svara

    Bakat dom idag – supergoda!!!
    Du får komma ut till mig o köpa ägg så kan vi prata bakning, mitt stora intresse:-).
    ANNELI ( driver gårdsbutiken BROGÅRDEN i Viby med förbigående höns, såklart).

  7. Anneli 26 februari, 2014 on 13:21 Svara

    Nä men vilket sammanträffande!! Presentera dig nästa gång så bjuder jag på ett fack ägg ( frigående höns ska det ju stå o ej förbigående;-)), haha).

  8. Fanny 26 februari, 2014 on 13:26 Svara

    Måste testa, det såg riktigt gott ut och det lät gott om man kollar på receptet! 🙂

  9. Anneli 26 februari, 2014 on 16:28 Svara

    Jag är där varje dag fast har personal oxå men det går bra att fråga efter mig så kommer jag ut om jag är hemma. Bjudit både personal o grannar på dom idag, alla blev lyriska:-)

  10. Nalliiz 3 mars, 2014 on 13:21 Svara

    Åh vad gott det ser ut!

  11. Miranda 11 juni, 2014 on 12:03 Svara

    Hur viktigt är det med dulce de leche? Har nämligen inte det hemma men de ser himmelska ut!

  12. Anonym 26 juni, 2014 on 09:58 Svara

    jösses, jag är helt såld på din blogg! otroligt fin och så mkt gott! Dessutom är du från mina breddgrader! Kul! kommer följa dig från och med nu!

Lämna ett svar till Sweet and Simple Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna