Matlagning ligger mig värmt om hjärtat, med färska och spännande råvaror är det riktigt roligt att göra mat.
De flesta ört och blad kryddorna passar till att smaksätta salt med som rivet torkat citron- eller limeskal.
Mixa havssaltet med kryddorna, häll ut på bakplåtspapper, låt det torka i 5-6 timmar eller över natten och förvara i en burk. Saltet håller ungefär i en månad.
Strö över saltet på din foccaccia, i dina smakrika grytor eller när du grillar. När man gör på detta vis så kommer smakerna fram så mycket mer, saltet gör så smakerna förhöjs och blir välsmakande.
I mina burkar är det chili och lime, rosmarin och citron och i den sista burken är det bara citron och salt.
Tänk dig en grillad torsk med citronsalt på, jag blir bara hungrig bara på tanken!
CHILI OCH LIME SALT
100 g havssalt
1/2 chili
1 st lime, skalet
CITRONSALT
100 g havssalt
2 st citroner, skalet
ROSMARIN
100g havssalt
1 st citron, skalet
2 kvistar rosmarin
GÖR SÅHÄR
Mixa i en matberedare varje sort för sig. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt torka minst 5 timmar.
Förvara i en burk.
Underbart!! Rosmarinsaltet måste jag prova nästa gång jag bakar knäckebröd 😀