VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemmagjorda lion bars

Lion bars är ett karamellfyllt rån med ett överdrag av rice krispie och mjölkchoklad. På grund av karamellen blir barsen ganska sega och härliga. Jag älskar den hemmagjorda kolakrämen, det slutar alltid med att jag äter upp den sista kolan från kastrullen.
 
Jag älskar lion bars, det är något speciellt med de krispiga rispuffarna, den sega kolan, de frasiga kexet tillsammans med den lena chokladen.
 
Jag har tänkt länge på att göra egna lion bars och nu blev det äntligen av och det är definitivt inte sista gången jag gör de här godingarna.
Du smälter mjölkchoklad och häller ut i en bakform och sedan varvar du vaniljkex, kola och choklad.
Jag hade mörk choklad i botten men önskar man ljust choklad istället går det lika bra.
 
Eller hur blir det fint att paketera in kakorna i bakplåtspapper och linda ett snöre runt?  En perfekt gå bort present, eller hur?
 
HEMMAGJORDA LION BARS
 
450 g mjölkchoklad (eller 200 g mörk choklad och 250 g mjölkchoklad)
175 g vaniljwafers
20 g rice krispie
 
KOLAKRÄM
2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk farinsocker
20 g smör
 
GÖR SÅHÄR
 
Ta fram en bakform (20*13 cm) och klä den med bakplåtspapper.
Smält 200 g mjölkchoklad och häll i formen och fördela runt hela formen.
 
Placera ut vaniljkexen och täck hela formen.
 
Koka upp din kolakräm.
Häll i alla ingredinser i en kastrull. Rör hela tiden. När den blir en aning trögflytande (tar ca.5-10 min) ta av från plattan och låt svalna helt innan du häller på kolan på kexen.
 
Placera ut fler vaniljkex så det täcker hela formen.
Ställ in i kyl minst 15 minuter.
 
Skär ut önskade rutor.
Smält resterande choklad och rör i rice krispie i chokladen.
Doppa barsen i chokladen och ställ in i frysen i 5 minuter. Klara!
 
 
 
 
 

Kommentarer


 1. Sofie 16 januari, 2014 on 14:27 Svara

  Hej!
  Har precis börjat läsa din blogg. Måste bara säga att det nog är den finaste bak-bloggen jag läst! Vill testa typ ALLA recept, sen tar du så himla fina bilder. Ska testa gör en "budino" idag (tror jag det hette), hittade den lite längre bak i din blogg 😀

  😀

 2. Pernilla 16 januari, 2014 on 15:59 Svara

  hittade hit av en slump när jag googlade efter nåt, men jag tror att jag blir kvar en stund för du har så himla mycket goda grejer och jättefina bilder! … och jag som redan har världens längsta lista med saker jag vill baka, din blogg gjorde den inte kortare direkt 😉

 3. Linda 18 januari, 2014 on 17:03 Svara

  Hallå=) Jag är faktiskt också ny läsare, hittade dig via en av taggarna på dina instagramfotton. Håller med de ovan, så otroligt mycket fina grejer! Helt klart en av mina nya favoriter bland svenska bloggar =) Hoppas du får en fin lördag! /Linda

 4. Linda 18 januari, 2014 on 17:03 Svara

  Hallå=) Jag är faktiskt också ny läsare, hittade dig via en av taggarna på dina instagramfotton. Håller med de ovan, så otroligt mycket fina grejer! Helt klart en av mina nya favoriter bland svenska bloggar =) Hoppas du får en fin lördag! /Linda

 5. Sandras Matkrypin 19 januari, 2014 on 11:09 Svara

  Det perfekta godiset! Åh, vad sugen jag blev på dessa nu :)

 6. Nalliiz 21 januari, 2014 on 11:11 Svara

  Det där ser otroligt gott ut! 😀

 7. Sweet and Simple 16 januari, 2014 on 14:28 Svara

  Men oh! Gud vad glad jag blir! Tusen tusen tack ❤️ stor kram

 8. Sweet and Simple 24 januari, 2014 on 18:26 Svara

  Tack snälla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna