VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Krämig chokladcheesecake med minttryffel

 

 
 
Här har vi något för choklad och cheesecake älskaren -en dröm för alla som älskar choklad.
 En supergod chokladcheesecake där botten görs på oreokex. Kakan fylls sedan med en krämig blandning av choklad, philadelphiaost, vaniljsocker, socker och ägg.
Uppe på toppen vilar ett minttäcke med en fluffig grädde och oreokex. Choklad och mint är minst sagt en klockren kombination.
 
Den här cheesecaken är otroligt krämig, så len i konsistensen och så himla god. Den tar lite tid att göra men det är helt klart värt det!
Enkelt att göra, även om kakan består av flera moment och går utmärkt att förbereda dagen innan. Den mjuka och krämiga cheesecaken gifter sig perfekt med den friska minttryffeln och grädden.
 
Jag använde mig av en 20 cm form, men men vill man ha en större form så går det utmärkt att dubbla receptet.
 
 
 
OREOBOTTEN
1 paket oreos (125 g)
50 g smör
 
CHOKLADCHEESECAKE
900 g philadelphiaost
2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
200 g mörkt choklad
 
MINTTRYFFEL
1 dl grädde
15 g smör
300 g vit choklad
1 tsk pepparmintsarom
någon droppe karamellfärg
 
DEKORATION
50 g mörkt choklad
3 dl grädde
ca 8 st oreoskex
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kexen i en matberedare och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut i en form. (använd en form med anslagsring)
 
Vispa upp philadelphiaost, socker, vaniljsocker och ägg.
Smält chokladen och rör om i smeten.
Häll fyllningen på oreoskexen. Grädda i ugnen ca. 40-60 min.
(Kakan ska vara lite kladdig i mitten)
 
Låt den stå i kylskåpet några timmar (eller över natten)
 
Fortsätt sedan med mintryffeln.
Lägg alla ingredinser i en kastrull. När chokladen är smält så dra av från kastrullen och låt den svalna helt innan du häller på den på din cheesecake.
Låt den stelna i kylskåpet minst 4 timmar.
 
Ta av avslagsringen försiktigt. (eller dra med en kniv längs sidorna)
Smält mörkt choklad och ringla över.
 
Vispa grädde och spritsa ut. Dekorera med oreoskex.
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Lotta 7 januari, 2014 on 13:30 Svara

    Kära nån, den här slog ner som en bomb i min chokladtarm! Kommer att bli en fröjd att testa baka, tack för recept o fina bilder!
    mvh- Lotta

  2. Lara 7 januari, 2014 on 13:56 Svara

    WOW!!!!

  3. Carina 7 januari, 2014 on 14:11 Svara

    Måste testas! Låter supergod! Om än lite dyra ingredienser.

    (Ett litet tips bara; det heter anslagsring, inte AVslag)

  4. Lotta 7 januari, 2014 on 19:08 Svara

    Ser helt oemotståndlig ut….jag som bestämt mig för att hålla igen lite 🙂

  5. Anonym 7 januari, 2014 on 23:29 Svara

    Så himla fina bilder, du har en grym blogg!

  6. Line 8 januari, 2014 on 14:38 Svara

    Oj så gott detta såg ut och vilka bilder!

  7. Anonym 9 januari, 2014 on 10:25 Svara

    men åååh så gott!

  8. AnnaAwesome 10 januari, 2014 on 17:26 Svara

    …Oh. My. God… Det ser så hemskt ott ut så att man bara vill gråta.. Det där måste jag testa!!

  9. Sabrina 10 januari, 2014 on 17:51 Svara

    Hej! Kan man byta ut pepparmintsaromen mot någonting annat möjligtvis? För den som inte gillar mint tänkte jag.

  10. Sara 12 januari, 2014 on 11:59 Svara

    Oj, det där såg ju inte helt fel ut. Superfin blogg!! 🙂

  11. Silje 14 januari, 2014 on 19:42 Svara

    Nu blev jag allt sugen på att springa iväg till affären och handla alla ingredienser innan de stänger!

  12. Emelie 30 januari, 2014 on 22:28 Svara

    Hur många räcker den till?:)

  13. Therese 4 mars, 2014 on 16:14 Svara

    Underbar blogg! 🙂
    Har två frågor bara. Om man har en normalstor form (24cm), måste man dubbla receptet iaf? Och i vilken del av ugnen ska man placera kakan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna