VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Krämig päroncheesecake med mörkt choklad

 

Hoppas ni har haft en mysig och härlig jul. Jag har haft det helt underbart med min släkt och familj i en stuga i Blekinge. Jag fick så fina presenter bla. tårtfatet som är på bilderna. Vår familj är lediga två veckor tillsammans det är så skönt att bara vara och bara umgås och ro om varandra.

 
Cheesecake är så otroligt gott både som fryst och bakad.
Den här gången blev det en fryst variant med en botten av oreokex som täcks av päroncheesecake och chokladganache som toppas av rostade hasselnötter. Cheesecaken påminner om päronglass med choklad så det blir en liten flashback från sommaren.
 
Receptet räcker till 10 personer ungefär. Tänk på att ta ut cheesecaken i god tid innan den ska ätas. Jag tog ut min 20 minuter innan den skulle serveras.
 
 
OREOBOTTEN 
150 g smör
300 g oreokex
 
PÄRONCHEESECAKE
600 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
0,5 dl kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl päronkräm
några droppar grön karamellfärg
3 tsk päronessens (eller mer beroende på hur stark päronsmak du vill ha) eller päronsmak från soda stream
 
CHOKLADGANACHE
15 g smör
1 dl grädde
120 g mörkt choklad
1 tsk kaffe
 
GÖR SÅHÄR
Krossa kexen och smält smöret. Blanda tillsammans och tryck ut i en form med avslagsring.
 
Ta fram en annan bunke och rör ihop alla ingredienser till fyllningen till din cheesecake. Rör om lätt och häll över i formen.
Stå i frys minst 4 timmar.
 
Ta ut cheesecaken från formen. Smält choklad, smör, och grädde i en kastrull. Låt svalna helt innan du häller chokladen över din cheesecake.
 
Rosta hackade hasselnötter i en stekpanna och strö över på din cheesecake.
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. s p i n d e l t j e j e n 27 december, 2013 on 08:07 Svara

    Just nu önskar jag verkligen att jag inte var allergisk mot päron! 🙂 MUMS!

  2. Caisa 3 januari, 2014 on 11:45 Svara

    Ser supersmarrig ut! Men vad menar du med päronkräm?

  3. Anonym 3 januari, 2014 on 13:07 Svara

    Du har riktigt fin sida, och jag älskar dina bakverk!
    Jag har oxå en bak-blogg.
    Jag är helt ny på det här med att blogga.
    Så titta gärna in den och ge mig lite tips på vad jag kan göra bättre 🙂

    Kram!

  4. Cojje 14 mars, 2014 on 14:28 Svara

    Jag tänkte göra den här till imorgon, men blev lite förvirrad. Häller du på chokladganachen efter att den varit i frysen eller innan?

Lämna ett svar till Sweet and Simple Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna