VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljcheesecake på en spröd pepparkaksbotten

 
Lingon, vanilj, pepparkaka är en magisk kombination som du kommer att älska.
 De syrliga lingonen passar så bra tillsammans med den söta vaniljen och de spröda pepparkakorna. Det blir så fräscht, krämigt och så lent i munnen.
 
Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake.
 
Botten består av kryddiga pepparkakor och fyllningen är smak av vanilj som blandas tillsammans med philadelphiaost, kondenserad mjölk, ägg och socker. På toppen hittar du syrliga lingon som blir pricket över iet!
 
Jag har använt mig av en 15 cm form (men det går lika bra med en 20 cm form fast den blir inte lika hög bara)
 
 
PEPPARKAKSBOTTEN
250 g pepparkakor
100 g smält smör
 
VANILJCHEESECAKE
3 äggulor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker eller 1/2 vaniljstång
500 g philadelphiaost
0,5 dl kondenserad mjölk
 
50 g lingon
 
 
GÖR SÅHÄR
Krossa pepparkakorna och smält smöret. Blanda tillsammans och tryck ut massan i en önskad form (helst med avslagsring)
Vispa upp äggulor och socker riktigt fluffigt.
Vispa upp philadelfiaost, kondenserad mjölk, vaniljsocker till en smidig smet. Blanda ihop med äggblandningen.
Häll smeten på pepparkaksbotten. Låt stå i frys minst 5 timmar.
 
Dekorera med lingon.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. matochbakverkstan 20 december, 2013 on 07:44 Svara

    Vilken fin tårta! Verkligen!

  2. Fredrika 20 december, 2013 on 16:16 Svara

    Blir perfekt till julafton! Verkar super gott! Har du nåt tips om vad man kan göra med den kondenserade mjölken som blir kvar eftersom det bara ska vara 1/2 dl?

  3. Amanda 21 december, 2013 on 23:32 Svara

    Den här låter och ser ut att vara riktigt, riktigt god!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna