VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Choklad och mintfudge

 
Receptet på chokladfudgen kommer ifrån Elisabeth Johansson. Det här är en fudge som blir len och mjuk i konsistensen. Den ljuvliga vita fudgen är ifrån Jennies fina blogg.
 
En krämig chokladfudge med frisk mintsmak med mjölkchokladganache och vit choklad.
Choklad och mint passar så bra tillsammans. Det blir en sådan härlig eftersmak. Jag använde mig av en 15 x 25 form. Det blir ungefär 20 små bitar. Om du vill ha fler bitar så går det utmärkt att dubbla receptet.
 
Nu ska jag ta mig en mintbit med en kopp kaffe.
 
 
 CHOKLADFUDGE
100 g mörkt choklad
100 ljust choklad
en halv burk kondenserad mjölk 200 g
40 g smör
 
MINTFUDGE
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
0,5 dl sirap
25 g smör
1 msk glykossirap
50 g vit choklad
3 tsk pepparmintsarom (eller mer beroende på hur stark mintsmak du vil ha)
några droppar grön karamellfärg
 
MJÖLKCHOKLADGANACHE
100 g mjölkchoklad
1 dl grädde
10 g smör
 
DEKORATION
50 g vit choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
chokladfudge
Gör ett vattenbad och lägg på en värmetålig kastrull. Häll i alla ingredinser i skålen när allt är smält häll i en form med bakplåtspapper i.
Lägg in i frysen.
 
mintfudge
Häll i socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp till 120 grader. Ta av från spisen och rör i smör, glykossirap, vit choklad, karamellfärg och pepparmintsarom.
Låt svalna och häll på chokladfudgen.
In i frysen.
 
chokladganache
Lägg i grädde, choklad och smör i en kastrull. När all choklad är smält så är den klar. Låt svalna och häll på mintfudgen. Ringla på smält vit choklad.
Låt stå i kyl i några timmar innan du skär upp,
 
 

Kommentarer


  1. maggie 13 december, 2013 on 18:46 Svara

    Hej!
    Vilken underbar sida du har.
    Var har du köpt den där tårtspaden?

    //Maggie

  2. Monika 13 december, 2013 on 22:08 Svara

    Ser underbart gott ut! Och som alltid fantastiska bilder.

  3. Louise 16 december, 2013 on 17:06 Svara

    Åh vad gott det ser ut!

  4. Anonym 16 december, 2013 on 17:10 Svara

    Fina bilder!

  5. Fin blogg du har =)

  6. Anonym 16 december, 2013 on 17:15 Svara

    Tycker inte om mint alls i vanliga fall, men gud vad god denna såg ut!

  7. Hanna Lundgren 16 januari, 2015 on 20:45 Svara

    Mitt översta lager blev alldeles för löst:(:(varför?
    Kan det vara för att jag värmde grädden först:/?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna