En krämig chokladfudge med frisk mintsmak med mjölkchokladganache och vit choklad.
Choklad och mint passar så bra tillsammans. Det blir en sådan härlig eftersmak. Jag använde mig av en 15 x 25 form. Det blir ungefär 20 små bitar. Om du vill ha fler bitar så går det utmärkt att dubbla receptet.
Nu ska jag ta mig en mintbit med en kopp kaffe.
CHOKLADFUDGE
100 g mörkt choklad
100 ljust choklad
en halv burk kondenserad mjölk 200 g
40 g smör
MINTFUDGE
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
0,5 dl sirap
25 g smör
1 msk glykossirap
50 g vit choklad
3 tsk pepparmintsarom (eller mer beroende på hur stark mintsmak du vil ha)
några droppar grön karamellfärg
MJÖLKCHOKLADGANACHE
100 g mjölkchoklad
1 dl grädde
10 g smör
DEKORATION
50 g vit choklad
GÖR SÅHÄR
chokladfudge
Gör ett vattenbad och lägg på en värmetålig kastrull. Häll i alla ingredinser i skålen när allt är smält häll i en form med bakplåtspapper i.
Lägg in i frysen.
mintfudge
Häll i socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp till 120 grader. Ta av från spisen och rör i smör, glykossirap, vit choklad, karamellfärg och pepparmintsarom.
Låt svalna och häll på chokladfudgen.
In i frysen.
chokladganache
Lägg i grädde, choklad och smör i en kastrull. När all choklad är smält så är den klar. Låt svalna och häll på mintfudgen. Ringla på smält vit choklad.
Låt stå i kyl i några timmar innan du skär upp,
Hej!
Vilken underbar sida du har.
Var har du köpt den där tårtspaden?
//Maggie
I en second hand butik i Kristianstad
Ser underbart gott ut! Och som alltid fantastiska bilder.
Åh vad gott det ser ut!
Fina bilder!
Fin blogg du har =)
Tycker inte om mint alls i vanliga fall, men gud vad god denna såg ut!
Mitt översta lager blev alldeles för löst:(:(varför?
Kan det vara för att jag värmde grädden först:/?