VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ljuvlig kladdkaka med polkagrismaräng

Äntligen är det underbara december! Jag älskar när man ser adventsljusstakar och stjärnor i fönsterna. Allting känns så mysigt med alla tända ljus och jultomtar. Nu fattas bara den efterlängtade snön.
Min ugn går på högvarv nu när det är december månad. Mumsiga lussekatter,krispiga pepparkakor, krämiga fudgebitar och traditionella knäck är ett måste i juletid!
 
Här har vi en kladdig kladdkaka med seg och krispig polkagrismaräng. Den upplevdes mindre mastig pga. av den friska mintsmaken och de krispiga polkagrisarna.
Kladdkaka är nog bland de svenskaste du kan göra och blir alltid lika uppskattad. Jag älskar när kladdkakan blir riktigt kladdig.
Nu till receptet!
 
 
KLADDKAKA
(20 cm form)
 
200 g smör
4 ägg
2,3 dl mjöl
10 msk kakao
2 msk vaniljsocker
5 dl socker
 
POLKAGRIS MARÄNG
2 äggvitor
2 dl socker
2 dl polkagrisar
några droppar pepparmintsarom
 
DEKORATION
0,5 dl krossade polkagrisar
 
GÖR SÅHÄR
Smält smöret. Blanda i alla ingredienser och rör om. Smöra och bröa en form. Låt den gräddas i 15-20 min i 175 grader (beroende på hur kladdig du vill ha den.)
 
Vispa upp äggvitorna så marängen blir blank (ca 5 min) . Rör ner lite socker i taget och vispa i någon minut till.
Krossa polkagrisarna och rör ner i smeten. Droppa i några droppar pepparmintsarom.
 
Fördela marängen uppe på kladdkakan och in i ugnen till den börjar bli en aning brun. (ca 5 min)
Dekorera med krossade polkagrisar.
 

Kommentarer


  1. Anonym 2 december, 2013 on 17:39 Svara

    Oj vad gott. Låter som något helt i min smak 🙂

  2. Anonym 3 december, 2013 on 08:40 Svara

    Vad gott 😀

  3. Katarna 3 december, 2013 on 14:50 Svara

    Det verkar jättegott, jag gör ofta kladdkaka men jag har aldrig prövat att ha maräng på:-)

  4. liborius 5 december, 2013 on 16:01 Svara

    men åh lätt att jag ska baka den!

  5. Hanna 5 december, 2013 on 16:20 Svara

    Ååh vad det ser härligt ut!Hur lång tid tar den att göra ungefär? 🙂

  6. sara 5 december, 2013 on 16:20 Svara

    Gud vad gott det såg ut 🙂

  7. K 5 december, 2013 on 16:22 Svara

    Åh! Älskar både maräng och polkagris, måste testa detta!

  8. E 8 december, 2013 on 15:25 Svara

    Funderar på att göra den till ett personalmöte. Men måste då göra den dagen före, fungerar det att förvara i kylen tror du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna