VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

No bake bountycheesecake

Nu har vi ännu en ljuvlig cheesecake! Men det är ju så himla gott!!
Här har vi en kokoscheesecake med digistivebotten och mörkt choklad.
Emellan botten och fyllningen är det Raffaello med smak av kokos. Raffaello är en unik och exklusiv kombination av lätta, spröda kex, en krämig fyllning, en rostad mandel och vit kokos. Den underbara pralinen ger en lätt och utsökt njutning.

Här har vi receptet!
 
BOTTEN
150 g digistivekex
75 g smält smör
 KOKOSCHEESECAKE
(20 cm form)
200 g philadelfiaost
0,5 dl kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 dl kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
kokos ferrero kocher ca. 20 st
CHOKLADÖVERDRAG
200 g mörkt choklad
Ca 20 st kokosbollar
kokosflingor till dekoration
GÖR SÅHÄR
Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut massan i en form.
Vispa upp grädden med elvisp. Rör i övriga ingredinser.
Placera ut Raffaello kokos i utkanten av formen och häll på smeten.
Låt stå i frysen minst 4 timmar.
Smält mörk choklad och häll över.
Dekorera med kokosflingor.

Kommentarer


  1. Sandras Matkrypin 13 november, 2013 on 11:25 Svara

    Jag som älskar choklad och kokos! Detta är en cheesecake helt i min smak 🙂 Tack för receptet!

  2. Isabell 13 november, 2013 on 13:12 Svara

    GUD SÅ GOTT

  3. Carolina 13 november, 2013 on 16:21 Svara

    Mums så gott, måste provas – tack för receptet!

  4. Marie Bergman 13 november, 2013 on 17:28 Svara

    Åhh vad gott! =)

  5. Lotta 13 november, 2013 on 19:12 Svara

    Låter supersmarrigt men var är kokos ferrero kocher?

  6. Emelie 14 november, 2013 on 08:14 Svara

    Hej!! Råkade av en slump hitta till din blogg & vilka fantastiska bilder & vad duktig du är!! Ser så gott ut allting 🙂
    Kram från en Skåne tjej!

  7. Emelie 14 november, 2013 on 08:15 Svara

    Hej!! Råkade av en slump hitta till din blogg & vilka fantastiska bilder & vad duktig du är!! Ser så gott ut allting 🙂
    Kram från en Skåne tjej!

  8. margit 14 november, 2013 on 20:06 Svara

    Hej, vill bara säga att jag älskar din blogg. Har fått himla mycket inspiration från dig. 🙂 men ville bara fråga vart du köpte pralinerna till tårtan?

  9. Anonym 15 november, 2013 on 20:06 Svara

    Sjukt bra blogg..har en lite fråga det står i receptet kokosmjölk men de står inte med i beskrivningen, när ska man lägga i de ??

  10. Anonym 16 november, 2013 on 18:01 Svara

    Åh, vad gott det ser ut att vara!

  11. Anonym 16 november, 2013 on 18:05 Svara

    Ser helt underbart ut!

  12. Sara 16 november, 2013 on 18:06 Svara

    ser såå gott ut 🙂

  13. Johanna Torikka 16 november, 2013 on 18:11 Svara

    Låter ju jättegott!! Vill testa!

  14. Anonym 16 november, 2013 on 18:13 Svara

    Fy vad gott det ser ut!

  15. Princess Lilla Lii 16 november, 2013 on 18:19 Svara

    Det här ser ju bara för ljuvligt ut!

  16. SSANNAALICIA 16 november, 2013 on 18:26 Svara

    Mums, ser gott ut! 🙂 Älskar verkligen cheesecake 😀

  17. Caroline 16 november, 2013 on 18:37 Svara

    Vet du något man kan ersätta kokosmjölken med om man inte tycker om kokos? 🙂

  18. Dixi Wonderland 16 november, 2013 on 19:00 Svara

    Ser sjukt gott ut!

  19. Caroline 16 november, 2013 on 19:18 Svara

    Jag vet inte, choklad är ju alltid gott och det finns ju oändliga smakkombinationer

  20. Julia 17 november, 2013 on 20:37 Svara

    Vilken inspirationskälla du är! Man vill baka allt ihopa på samma gång.
    Hur som helst så undrar jag ifall den kondenserade mjölken ska kokas innan man använder den, eller om man ska ta den bara sådär.

  21. Elin G. J. 20 november, 2013 on 14:35 Svara

    Hej, håber du kan læse dansk:))
    Jeg tænker at lave denne til min mands 40 års fødselsdag, men har et-to spørgsmål… Når du siger at kagen skal stå på frys i mindst 4 timer, vil det så sige at kagen skal serveres som en is-kage?
    Tror du at jeg kan lave kagen nogle dage før fødselsdagen, og lade den stå på frys til den skal bruges?
    På forhond tak, og tusind tak for denne superlækre blog:)
    Hilsen Elin fra Danmark

    • Sweet and Simple 20 november, 2013 on 17:06 Svara

      Men hallå!Va roligt att du ska göra den!
      Du kan servera den som en glasstårta men jag lät min stå ute 10 min innan servering.
      Ja, du kan göra cheesecaken några dagar innan. Inga problem!

      Kram!

  22. tonja barneveld 5 juli, 2015 on 10:49 Svara

    kokos, min favorit! Tack för receptet, den här kokostårta var supergott!! och lätt att göra, synd att man ska vänta i några timmar innan man kan smaka…

Lämna ett svar till tonja barneveld Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna