Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Nu har vi ännu en ljuvlig cheesecake! Men det är ju så himla gott!!
Här har vi en kokoscheesecake med digistivebotten och mörkt choklad.
Emellan botten och fyllningen är det Raffaello med smak av kokos. Raffaello är en unik och exklusiv kombination av lätta, spröda kex, en krämig fyllning, en rostad mandel och vit kokos. Den underbara pralinen ger en lätt och utsökt njutning.
Här har vi receptet!
BOTTEN
150 g digistivekex
75 g smält smör
KOKOSCHEESECAKE
(20 cm form)
200 g philadelfiaost
0,5 dl kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 dl kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
kokos ferrero kocher ca. 20 st
CHOKLADÖVERDRAG
200 g mörkt choklad
Ca 20 st kokosbollar
kokosflingor till dekoration
GÖR SÅHÄR
Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut massan i en form.
Vispa upp grädden med elvisp. Rör i övriga ingredinser.
Placera ut Raffaello kokos i utkanten av formen och häll på smeten.
Vilken inspirationskälla du är! Man vill baka allt ihopa på samma gång.
Hur som helst så undrar jag ifall den kondenserade mjölken ska kokas innan man använder den, eller om man ska ta den bara sådär.
Hej, håber du kan læse dansk:))
Jeg tænker at lave denne til min mands 40 års fødselsdag, men har et-to spørgsmål… Når du siger at kagen skal stå på frys i mindst 4 timer, vil det så sige at kagen skal serveres som en is-kage?
Tror du at jeg kan lave kagen nogle dage før fødselsdagen, og lade den stå på frys til den skal bruges?
På forhond tak, og tusind tak for denne superlækre blog:)
Hilsen Elin fra Danmark
Men hallå!Va roligt att du ska göra den!
Du kan servera den som en glasstårta men jag lät min stå ute 10 min innan servering.
Ja, du kan göra cheesecaken några dagar innan. Inga problem!
kokos, min favorit! Tack för receptet, den här kokostårta var supergott!! och lätt att göra, synd att man ska vänta i några timmar innan man kan smaka…
Jag som älskar choklad och kokos! Detta är en cheesecake helt i min smak
Tack för receptet!
GUD SÅ GOTT
Mums så gott, måste provas – tack för receptet!
Åhh vad gott! =)
Låter supersmarrigt men var är kokos ferrero kocher?
Det är en pralin
Hej!! Råkade av en slump hitta till din blogg & vilka fantastiska bilder & vad duktig du är!! Ser så gott ut allting
Kram från en Skåne tjej!
Hej!! Råkade av en slump hitta till din blogg & vilka fantastiska bilder & vad duktig du är!! Ser så gott ut allting
Kram från en Skåne tjej!
Tack snälla! Hoppas du ska trivas. Kram!
Hej, vill bara säga att jag älskar din blogg. Har fått himla mycket inspiration från dig.
men ville bara fråga vart du köpte pralinerna till tårtan?
Sjukt bra blogg..har en lite fråga det står i receptet kokosmjölk men de står inte med i beskrivningen, när ska man lägga i de ??
Åh, vad gott det ser ut att vara!
Tack.. Ja den var jättegod
Ser helt underbart ut!
ser såå gott ut
Låter ju jättegott!! Vill testa!
tack
Fy vad gott det ser ut!
tusen tack
Det här ser ju bara för ljuvligt ut!
Mums, ser gott ut!
Älskar verkligen cheesecake 😀
Vet du något man kan ersätta kokosmjölken med om man inte tycker om kokos?
vad vill du ha för smak?
Ser sjukt gott ut!
Jag vet inte, choklad är ju alltid gott och det finns ju oändliga smakkombinationer
http://sweet-and-simple.se/2013/november/no-bake-chokladcheesecake-med-dulce-de-leche-och-havssalt.html den här är riktigt god!
Vilken inspirationskälla du är! Man vill baka allt ihopa på samma gång.
Hur som helst så undrar jag ifall den kondenserade mjölken ska kokas innan man använder den, eller om man ska ta den bara sådär.
Hej, håber du kan læse dansk:))
Jeg tænker at lave denne til min mands 40 års fødselsdag, men har et-to spørgsmål… Når du siger at kagen skal stå på frys i mindst 4 timer, vil det så sige at kagen skal serveres som en is-kage?
Tror du at jeg kan lave kagen nogle dage før fødselsdagen, og lade den stå på frys til den skal bruges?
På forhond tak, og tusind tak for denne superlækre blog:)
Hilsen Elin fra Danmark
Men hallå!Va roligt att du ska göra den!
Du kan servera den som en glasstårta men jag lät min stå ute 10 min innan servering.
Ja, du kan göra cheesecaken några dagar innan. Inga problem!
Kram!
kokos, min favorit! Tack för receptet, den här kokostårta var supergott!! och lätt att göra, synd att man ska vänta i några timmar innan man kan smaka…
Vad roligt att höra
Tusen tack. Var glad jag blir. Jag köpte mina på Ica i Kristianstad. Var bor du?
Tusen tack. Det hade jag glömt
Tusen tack!
tack
tack
tack så mycket