Imorgon är det kanelbullens dag och då är det nog många degar på jäsning. Jag har valt att göra något annurlunda istället för den traditionella kanelbullen. Det blev en kanelbullscheesecake med pärlsocker och grädde. En mastig och söt kaka så de räcker att ta en liten bit för dem är ganska mättande.
Jag var inne på bloggen
kakmonstern och såg hennes fantastiska kanelbullscheesecake. Jag gjorde om receptet en aning.
Det är så smarrigt med den degiga kakan och de knäckiga kaneltäcket.
Kakan innehåller en del moment så här är en sammanställning
1. Gör kanelbullesmeten
2. Tryck ner hälften i en form
3. Gör cream cheese fyllningen
4. Häll i formen ovanpå kanelbullesmeten
5. Gör kanelknäcket
6. Klicka den över cream cheese fyllningen
7. Klicka på resterande kanelbullssmet.
8. In i ugnen!
Cheesecaken fick mycket gott betyg här hemma. Min man sa tom att de var de godaste jag har gjort.
KANELBULLSSMET
2 dl socker
80 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
CREAM CHEESE FYLLNING
250 g philadelphiast
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 msk mjöl
KANELTÄCKE
75 gram smält smör
2,5 dl farinsocker
4 msk kanel
DEKORERING
3 dl grädde
1 dl pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform på 20 cm
Kanelbullssmet
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj. Vispa 1 minut till.
Sikta ihop mjöl och bakpulver. Blanda i smörblandningen.
Klicka ner hälften av smeten i formen
Creame cheese fyllning
Vispa philadelphiaost och socker 2 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Tillsätt vanilj och mjöl och vispa. Häll allt i en form.
Kaneltäcke
Rör ihop smält smör, farinsocker och kanel. Häll allt i formen.
Baka ca 50 minuter. Kakan ska vara ljusbrun. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
Låt kakan stå i rumstemperatur 30 minuter innan eller värm den några sekunder i micron.
Häll på pärlsocker och vispa upp grädde och spritsa ut med en stjärntyll.
Men åh vad det där lät gott!
Det både ser och låter ju helt underbart gott! 😀
Mums! Måste man ju prova 😉
Åh det där ska jag absolut prova imorgon!
Ska bli precis börja röra ihop smeten men undrar ang Cream cheese fyllningen, du har skrivit vaniljsocker på två ställen…vad ska det ena vara istället för vaniljsocker?
Tacksam för svar:)
Ska bli kul o smaka denna senare idag:) Tack för all inspiration! 🙂
Vad konstigt. Står inte på min hmm. Måste vara något med blogg.se. Det ska vara 1 msk vaniljsocker och 2 msk mjöl.
Du måste säga sen hur det gick. Spännande. 🙂
Tack för snabbt svar:) Nu står där mjöl:)
men så fantastiskt fiffigt! den ser verkligen toppengod ut 🙂
GUD så gott det lät!
Vad gott allt ser ut. Men framförallt, vilka vackra foton 🙂
Åh, allt på den här bloggen ser så sjuuuukt gott ut!! 🙂
Men hur gott låter inte det där då!!!
Ser supergott ut!
Herregud va gott det där såg ut! Hoppas man kan testa den även fast den dagen är förbi! 😉
Vilken mysig blogg du har. Så fint med vimplarna i headern! 🙂
Åhh jag vill ha 🙂
Jag tror jag smäller av! Vilken underbar blogg, så fint och så gott det ser ut 🙂
Alltså din blogg å dina recept…. Såååå himla gott och inspirerar verkligen till bakning! 🙂
Åh gud så gott 🙂
Gott 😀
Åh mums 🙂
Det där lät rent himmelskt gott! Måste prova! Tack för tipset!
Men gud vad gott det ser ut! 😀
fyfan så gott det såg ut!!
Åh, denna såg jag på instagram! Så ljuvlig 🙂
Hej!
kika gärna in på min blogg om frisör livet. Här kan du läsa om allt ifrån hårvårds tips och produkter till härliga höstuppsättningar och nya trender!
Välkommen!
Mumsigt 😀
Så spännande! <3
En helt ny variant 🙂
Det ser sjuuukt gott ut! Måste testa 😀
Yumyum!!
Låter jättegott! Hur många bitar blir det typ?
Den här kakan är nog det godaste jag bakat någonsin, och jag fick medhåll av alla gästerna. Tack för receptet!
Jag tänkte göra denna idag, men jag undrar när ska man hälla ner resten av kanelbullssmeten? 🙂
I slutet
Hej! Ser extremt gott ut. Jag undrar bara om mjölken till kanelbullssmeten ska värmas som när man bakar vanliga kanelbullar?
Det behövs inte