VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ljuvlig Kanelbullscheesecake

 
Imorgon är det kanelbullens dag och då är det nog många degar på jäsning. Jag har valt att göra något annurlunda istället för den traditionella kanelbullen. Det blev en kanelbullscheesecake med pärlsocker och grädde. En mastig och söt kaka så de räcker att ta en liten bit för dem är ganska mättande. 
 
Jag var inne på bloggen kakmonstern och såg hennes fantastiska kanelbullscheesecake. Jag gjorde om receptet en aning.
Det är så smarrigt med den degiga kakan och de knäckiga kaneltäcket. 
Kakan innehåller en del moment så här är en sammanställning 
1. Gör kanelbullesmeten 
2. Tryck ner hälften i en form
3. Gör cream cheese fyllningen 
4. Häll i formen ovanpå kanelbullesmeten 
5. Gör kanelknäcket
6. Klicka den över cream cheese fyllningen
7. Klicka på resterande kanelbullssmet. 
8. In i ugnen!  
 
 
Cheesecaken fick mycket gott betyg här hemma. Min man sa tom att de var de godaste jag har gjort.
 
KANELBULLSSMET
2 dl socker
80 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
 
CREAM CHEESE FYLLNING
250 g philadelphiast
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 msk mjöl
 
KANELTÄCKE 
75 gram smält smör
2,5 dl farinsocker
4 msk kanel
 
DEKORERING
3 dl grädde
1 dl pärlsocker
 
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform på 20 cm
 
Kanelbullssmet
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj. Vispa 1 minut till.
Sikta ihop mjöl och bakpulver. Blanda i smörblandningen.
Klicka ner hälften av smeten i formen
 
Creame cheese fyllning 
Vispa philadelphiaost och socker 2 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Tillsätt vanilj och mjöl och vispa. Häll allt i en form.
 
 Kaneltäcke
Rör ihop smält smör, farinsocker och kanel. Häll allt i formen. 
 
Baka ca 50 minuter. Kakan ska vara ljusbrun. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
Låt kakan stå i rumstemperatur 30 minuter innan eller värm den några sekunder i micron.
Häll på pärlsocker och vispa upp grädde och spritsa ut med en stjärntyll.
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Amanda [SPONTAN] 3 oktober, 2013 on 19:43 Svara

    Men åh vad det där lät gott!

  2. Kristin // The Chocolate Box 3 oktober, 2013 on 22:29 Svara

    Det både ser och låter ju helt underbart gott! 😀

  3. Julia 3 oktober, 2013 on 22:54 Svara

    Mums! Måste man ju prova 😉

  4. Tilde 4 oktober, 2013 on 00:16 Svara

    Åh det där ska jag absolut prova imorgon!

  5. Tina 4 oktober, 2013 on 08:45 Svara

    Ska bli precis börja röra ihop smeten men undrar ang Cream cheese fyllningen, du har skrivit vaniljsocker på två ställen…vad ska det ena vara istället för vaniljsocker?
    Tacksam för svar:)
    Ska bli kul o smaka denna senare idag:) Tack för all inspiration! 🙂

    • Sweet and Simple 4 oktober, 2013 on 08:52 Svara

      Vad konstigt. Står inte på min hmm. Måste vara något med blogg.se. Det ska vara 1 msk vaniljsocker och 2 msk mjöl.
      Du måste säga sen hur det gick. Spännande. 🙂

  6. Tina 4 oktober, 2013 on 08:53 Svara

    Tack för snabbt svar:) Nu står där mjöl:)

  7. Anonym 4 oktober, 2013 on 12:59 Svara

    men så fantastiskt fiffigt! den ser verkligen toppengod ut 🙂

  8. Elise 4 oktober, 2013 on 14:37 Svara

    GUD så gott det lät!

  9. Sofie 4 oktober, 2013 on 15:08 Svara

    Vad gott allt ser ut. Men framförallt, vilka vackra foton 🙂

  10. Mathilda 4 oktober, 2013 on 15:17 Svara

    Åh, allt på den här bloggen ser så sjuuuukt gott ut!! 🙂

  11. Jonna 5 oktober, 2013 on 00:19 Svara

    Men hur gott låter inte det där då!!!

  12. Ser supergott ut!

  13. felicia 5 oktober, 2013 on 22:21 Svara

    Herregud va gott det där såg ut! Hoppas man kan testa den även fast den dagen är förbi! 😉

  14. Emma - Mamma till Olivia ❥ 6 oktober, 2013 on 21:36 Svara

    Vilken mysig blogg du har. Så fint med vimplarna i headern! 🙂

  15. Marie Bergman - Om livet på Cypern 7 oktober, 2013 on 10:29 Svara

    Åhh jag vill ha 🙂

  16. Sinta 8 oktober, 2013 on 17:45 Svara

    Jag tror jag smäller av! Vilken underbar blogg, så fint och så gott det ser ut 🙂

  17. Johanna 11 oktober, 2013 on 17:21 Svara

    Alltså din blogg å dina recept…. Såååå himla gott och inspirerar verkligen till bakning! 🙂

  18. Anonym 14 oktober, 2013 on 18:00 Svara

    Åh gud så gott 🙂

  19. FlizanLizan 14 oktober, 2013 on 18:00 Svara

    Gott 😀

  20. Anonym 14 oktober, 2013 on 18:01 Svara

    Åh mums 🙂

  21. Fia 14 oktober, 2013 on 18:04 Svara

    Det där lät rent himmelskt gott! Måste prova! Tack för tipset!

  22. Jenny :) 14 oktober, 2013 on 18:04 Svara

    Men gud vad gott det ser ut! 😀

  23. Anonym 14 oktober, 2013 on 18:05 Svara

    fyfan så gott det såg ut!!

  24. Marja - Baka Sockerfritt 14 oktober, 2013 on 18:08 Svara

    Åh, denna såg jag på instagram! Så ljuvlig 🙂

  25. irma frisör 14 oktober, 2013 on 18:09 Svara

    Hej!
    kika gärna in på min blogg om frisör livet. Här kan du läsa om allt ifrån hårvårds tips och produkter till härliga höstuppsättningar och nya trender!

    Välkommen!

  26. Anonym 14 oktober, 2013 on 18:12 Svara

    Mumsigt 😀

  27. Linnea 14 oktober, 2013 on 18:18 Svara

    Så spännande! <3
    En helt ny variant 🙂

  28. vira 14 oktober, 2013 on 18:20 Svara

    Det ser sjuuukt gott ut! Måste testa 😀

  29. Anonym 23 oktober, 2013 on 18:19 Svara

    Yumyum!!

  30. Hanna 6 mars, 2014 on 08:34 Svara

    Låter jättegott! Hur många bitar blir det typ?

  31. Jasmine 24 mars, 2014 on 09:05 Svara

    Den här kakan är nog det godaste jag bakat någonsin, och jag fick medhåll av alla gästerna. Tack för receptet!

  32. Lana 13 november, 2014 on 08:56 Svara

    Jag tänkte göra denna idag, men jag undrar när ska man hälla ner resten av kanelbullssmeten? 🙂

  33. Mirre 9 juni, 2016 on 11:45 Svara

    Hej! Ser extremt gott ut. Jag undrar bara om mjölken till kanelbullssmeten ska värmas som när man bakar vanliga kanelbullar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna