Idag har jag bakat en fantastisk god tårta av choklad, nötter, päron och jordgubbar. Jag vet att jag ofta säger; ”detta är den godaste bakelsen jag någonsin gjort!”, men denna gången menar jag verkligen det.Tårtans smak påminner lite om glassen pärontopp som jag brukar äta i Åhus om somrarna. Choklad och päron är en fantastiskt bra kombination, testa själva!
Receptet på chokladtårtan har jag använt utav mig innan, det är one bowl cupcakesreceptet. Anledningen till att jag använder just det receptet är att chokladbottnarna blir väldigt saftiga och luftiga.
Chokladtårtan består av en päronfrosting med hasselnötter, ett chokladöverdrag och dessutom en topping av jordgubbar!
Ser riktigt fin och god ut =)
Den ser grym ut! 🙂
Måste provas!
Är det både essens och mos/saft i fordringen eller väljer man mellan de tre?
Det är både och 🙂
Använde du päronkräm eller päronsaft när du gjorde din tårta? Vad tror du blir godast och ger bäst päronsmak?
Kiviks päronkräm
Hej! Provade att göra denna tårtbotten men den välde över formen och ut i hela ugnen.. Använder du en extra hög 15 cm form eller delar du upp smeten i flera formar?
Hej! Vilka underbara recept du lägger ut, allt helt i min smak!
Går det bra att frysa dessa bottnar för att sedan ta upp för att garnera?
Med vänlig hälsning, Elin
brukar du dela dem innan du fryser dem?
Hej! Allt ser så gott ut! Tänkte pröva att göra denna godsak men undrar om du tror att det blir bra även i en form som är 23 cm? Vad tror du om tiden i ugnen?//Marie
De går superbra. Sätt ner en sticka i och när den är torr är den klar