VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saftig chokladtårta med päronfrosting och hasselnötter

 
 

Idag har jag bakat en fantastisk god tårta av choklad, nötter, päron och jordgubbar. Jag vet att jag ofta säger; ”detta är den godaste bakelsen jag någonsin gjort!”, men denna gången menar jag verkligen det.Tårtans smak påminner lite om glassen pärontopp som jag brukar äta i Åhus om somrarna. Choklad och päron är en fantastiskt bra kombination, testa själva!

Receptet på chokladtårtan har jag använt utav mig innan, det är one bowl cupcakesreceptet. Anledningen till att jag använder just det receptet är att chokladbottnarna blir väldigt saftiga och luftiga.

Chokladtårtan består av en päronfrosting med hasselnötter, ett chokladöverdrag och dessutom en topping av jordgubbar!

 
Jag använder päronessens när jag gör päronfrosting. Här kan ni hitta helt underbara essenser. Man kan utesluta päronessensen. Ta i lite päronsaft istället. Men det blir så mycket godare med päronessens.
 
 
CHOKLADBOTTNAR ONE BOWL
(en form på 15 cm)
1.5 dl kakao 
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
3/4 tsk salt 
2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja
 
PÄRONFROSTING
3 dl grädde
300 gphiladelfiaost
15-20 droppar päronessens
0,5 dl päronkräm eller några droppar päronsaft
2 dl florsocker
 
CHOKLADÖVERDRAG
150 g mörkt choklad
50 g smör
ca. 15 st jordgubbar
 
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda ca 30 min. Ta ner en sticka och när den är torr är den klar.
 
Vispa upp päronfrostingen.
Vispa upp grädden hårt. Tillsätt resten av ingredinserna och rör om väl.
 
Dela dina chokladbottnar. Lägg päronfrosting emellan chokladbottnarna och även runt tårtan. Hacka hasselnötter och ta på tårtans sidor.
Smält din mörka choklad med smöret och låt den svalna helt innan du häller det på tårtan. Lägg på jordgubbar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 17 september, 2013 on 21:03 Svara

    Ser riktigt fin och god ut =)

  2. Kristina 17 september, 2013 on 22:05 Svara

    Den ser grym ut! 🙂
    Måste provas!

  3. Jossan 5 oktober, 2013 on 00:08 Svara

    Är det både essens och mos/saft i fordringen eller väljer man mellan de tre?

  4. janne 10 oktober, 2013 on 19:42 Svara

    Använde du päronkräm eller päronsaft när du gjorde din tårta? Vad tror du blir godast och ger bäst päronsmak?

  5. Anna 16 oktober, 2013 on 13:44 Svara

    Hej! Provade att göra denna tårtbotten men den välde över formen och ut i hela ugnen.. Använder du en extra hög 15 cm form eller delar du upp smeten i flera formar?

  6. elin 17 mars, 2014 on 12:23 Svara

    Hej! Vilka underbara recept du lägger ut, allt helt i min smak!
    Går det bra att frysa dessa bottnar för att sedan ta upp för att garnera?
    Med vänlig hälsning, Elin

  7. elin 17 mars, 2014 on 12:30 Svara

    brukar du dela dem innan du fryser dem?

  8. Marie 24 oktober, 2014 on 21:22 Svara

    Hej! Allt ser så gott ut! Tänkte pröva att göra denna godsak men undrar om du tror att det blir bra även i en form som är 23 cm? Vad tror du om tiden i ugnen?//Marie

    • Sweet and Simple 25 oktober, 2014 on 08:26 Svara

      De går superbra. Sätt ner en sticka i och när den är torr är den klar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna