VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Passionfruktsmousse tårta med lime

Jag har suktat länge efter en passionsfrukts tårta. Jag såg att copenhagencakes hade gjort en helt otrolig moussetårta så jag tog fram vispen och började stöka i köket.
En vit kladdkaka med passion och limefyllning. Dessutom passionsfruktsgele på toppen.
 
Den här efterrätten passar perfekt i sommar värmen. Den är frisk, krämig och så mjuk.  
Det är så gott att ha passion och lime i bakverk. Det bryter av det söta lite.
Det är rätt många moment i receptet. Men det är helt klart värt det.
 
Jag hittade receptet på den vita kladdkakan hos bliminjäst.
VIT KLADDKAKA
 
150 g smör
3 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 st vaniljstång eller 3 tsk vaniljpulver
2 tsk vaniljsocker
 
 
MOUSSEFYLLNING
7 gelatinblad
1,5 dl strösocker
2 äggulor
250 g philadelphia ost
4 dl vispgrädde
1 dl passionsfruktsjuice
1 st lime (saft och skal)
6 st passionsfrukter
 
 
PASSIONSFRUKTGELE
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice
3 gelatinblad
 
 
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret. Häll över smöret i en stor skål och rör sedan ner socker och vaniljstänger (en eller två stänger får vara efter smaksak, jag hade i två för jag ville ha stark vaniljsmak) samt vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar kant, och häll sedan i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan är ganska lös men blir bättre efter den har stått i kylen ett tag.

Den blir ännu bättre om den får stå ett tag i kylen.

 

Fortsätt sedan med fyllningen.

Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa upp grädden lätt och vispa sedan i philadelphiaosten.  Vispa äggulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke och vänd sedan ner i gräddblandningen. Värm upp passionsfruktsjuice och lägg i gelatinbladen.Gröp ur passionsfrukterna (ta bort kärnorna) och riv limeskal och pressa limesaft. Lägg allt i en skål och rör om.

 

 

Såhär gör du din passionsfruktsgelé

Blötlägg gelatinbladen.
Gröp ur passionsfrukterna och ta en sil och pressa ut saften. Ta fram en kastrull och häll i passionsfruktjuice och juicen från passionsfrukten. Lägg i gelatinbladen.

 Låt gelén svalna något innan du häller över den på tårtan. Låt tårtan stelna i kyl eller frys minst 4 timmar före servering.

 

MONTERING

Ha din vita kladdkaka i formen (en avtagbar kant)

Häll på fyllningen och låt stelna i frys eller kyl i tre timmar. Häll sedan över passionsfruktsgelen.

Låt den stelna i en timme till.

Ta av kanterna försiktigt.

Hacka pistagenötter och lägg som en båge.

Lägg på jordgubbar och blåbär


Kommentarer


  1. Ester ❤ ett kreativt liv 8 augusti, 2013 on 19:44 Svara

    Åh, det ser såå gott ut! Och riktigt fina foton med. 🙂 Kram/ Ester

  2. Felicia 10 augusti, 2013 on 18:46 Svara

    Snyggt gjord och den ser supergod ut!

  3. Bakande Sara 12 augusti, 2013 on 10:13 Svara

    Ååå så gott det såg ut att vara!

  4. Jasmine 13 augusti, 2013 on 15:00 Svara

    Den ser riktigt god ut! Dessutom har du dekorerat den så fint. 🙂
    Kram

  5. Maria Halth 13 augusti, 2013 on 15:08 Svara

    Ser jätteläckert ut , snygga bilder !

  6. Marie Bergman - Om livet på Cypern 13 augusti, 2013 on 15:14 Svara

    ÅHH den ser helt underbar ut! =)

  7. Anonym 13 augusti, 2013 on 15:28 Svara

    Åh gudars så gott detta ser ut 🙂
    Och så vacker 🙂

  8. Lisette 13 augusti, 2013 on 15:41 Svara

    Ser jättegott ut!

  9. Anonym 13 augusti, 2013 on 15:42 Svara

    Men herregud så gott det ser ut!

  10. sara 13 augusti, 2013 on 16:20 Svara

    Jösses vad gott det såg ut! 🙂

  11. Jessica 13 augusti, 2013 on 16:24 Svara

    Gud vad god den såg ut! Måste prova att göra en sån nån gång 😀

  12. anna 13 augusti, 2013 on 16:42 Svara

    åh va gott de ser ut 🙂

  13. Anonym 13 augusti, 2013 on 17:17 Svara

    Ser himla gott ut!

  14. Anonym 13 augusti, 2013 on 17:24 Svara

    Så snygg!! Och jösses så läcker den ser ut då.

  15. Bella Weider 13 augusti, 2013 on 18:16 Svara

    Det där såg väldans gott ut!!

  16. Maria 13 augusti, 2013 on 18:19 Svara

    Ser ju hur god ut som helst! Kul att få nya tips på vad gott man kan göra!

  17. Anonym 13 augusti, 2013 on 18:20 Svara

    men mums

  18. Gabriella 13 augusti, 2013 on 18:23 Svara

    Åh, fantastiskt!:)

  19. emma 13 augusti, 2013 on 18:24 Svara

    ser gott ut

  20. Siri 13 augusti, 2013 on 18:44 Svara

    Ser himmelskt gott ut! Gud vilket fint upplägg!! 😀

  21. fashion safari 13 augusti, 2013 on 18:49 Svara

    Åh mums!

  22. Anonym 13 augusti, 2013 on 19:05 Svara

    Den bara måste jag pröva! Ser ut att vara supergod!

  23. Jessica 13 augusti, 2013 on 19:09 Svara

    Så gott det ser ut! 🙂

  24. LORISSA LOVEBOMB 13 augusti, 2013 on 20:04 Svara

    OMNOMNOOOM! Så himla gott med vit kladdkaka också 😀

  25. Emma 13 augusti, 2013 on 20:09 Svara

    Vad fin och god den såg ut! Den måste jag prova!

  26. lina' 13 augusti, 2013 on 20:49 Svara

    åååhh så gott:))

  27. Tilde 13 augusti, 2013 on 21:04 Svara

    Åh den ser underbar ut!

  28. Anonym 13 augusti, 2013 on 21:30 Svara

    wow vackert 🙂

  29. annoest 13 augusti, 2013 on 21:46 Svara

    Jättesnygga färgkontraster! (och jag misstänker att den smakar minst lika gott som den ser ut) 😉

  30. evelina 13 augusti, 2013 on 22:24 Svara

    Ååh va fint! Det ser jättegott ut <3

  31. SSANNAALICIA 13 augusti, 2013 on 22:28 Svara

    Oj, jag trodde först att den första bilden till höger var en matchande soppa men det var det ju visst inte! xD Ser supergott ut iaf 😀

  32. Elina 14 augusti, 2013 on 03:01 Svara

    Gud så gott det ser ut!!

  33. Anonym 14 augusti, 2013 on 07:21 Svara

    Vacker kaka som ser ut att vara jätte god!

  34. Mamma till Eddie & Wilton 14 augusti, 2013 on 08:30 Svara

    Oj så god den såg ut men verkar svår och göra ..

  35. yohanna 14 augusti, 2013 on 08:42 Svara

    omg, fan vad cool den ser ut och otroligt fin!

  36. Jennah 14 augusti, 2013 on 09:07 Svara

    Väldigt fin och stilren!

  37. Jolin Berg 14 augusti, 2013 on 09:37 Svara

    Det var den finaste tårtan jag någonsin sett!

  38. LINNEA 14 augusti, 2013 on 10:36 Svara

    åh va fint och aptitligt de såg ut! YUUUm 😀

  39. Nalliiz 14 augusti, 2013 on 11:13 Svara

    Den är jätte vacker! 🙂

  40. maja. 14 augusti, 2013 on 11:25 Svara

    men oj vad gott det ser ut!

  41. Jennifer 14 augusti, 2013 on 11:51 Svara

    Gud vad gott det ser ut!

  42. Anna Hansson 14 augusti, 2013 on 12:02 Svara

    Ser ut att vara ungefär det godaste man kan äta!!

  43. emma. 14 augusti, 2013 on 12:31 Svara

    gud va gott det ser ut! synd att jag inte äter gelatin annars hade jag gärna gjort den 🙁

  44. Vilma 14 augusti, 2013 on 12:56 Svara

    Mums!

  45. Elvira 10 april, 2014 on 12:06 Svara

    Hej! Kan jag förbereda tårtan några dagar innan och ha den i frysen eller blir mindre god då?

  46. Linnea 15 augusti, 2014 on 21:37 Svara

    Glömde köpa lime men går det lika bra med citron i :)?

Lämna ett svar till Gabriella Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna