Jag har suktat länge efter en passionsfrukts tårta. Jag såg att
copenhagencakes hade gjort en helt otrolig moussetårta så jag tog fram vispen och började stöka i köket.
En vit kladdkaka med passion och limefyllning. Dessutom passionsfruktsgele på toppen.
Den här efterrätten passar perfekt i sommar värmen. Den är frisk, krämig och så mjuk.
Det är så gott att ha passion och lime i bakverk. Det bryter av det söta lite.
Det är rätt många moment i receptet. Men det är helt klart värt det.
Jag hittade receptet på den vita kladdkakan hos
bliminjäst.
VIT KLADDKAKA
150 g smör
3 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 st vaniljstång eller 3 tsk vaniljpulver
2 tsk vaniljsocker
MOUSSEFYLLNING
7 gelatinblad
1,5 dl strösocker
2 äggulor
250 g philadelphia ost
4 dl vispgrädde
1 dl passionsfruktsjuice
1 st lime (saft och skal)
6 st passionsfrukter
PASSIONSFRUKTGELE
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice
3 gelatinblad
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret. Häll över smöret i en stor skål och rör sedan ner socker och vaniljstänger (en eller två stänger får vara efter smaksak, jag hade i två för jag ville ha stark vaniljsmak) samt vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar kant, och häll sedan i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan är ganska lös men blir bättre efter den har stått i kylen ett tag.
Den blir ännu bättre om den får stå ett tag i kylen.
Fortsätt sedan med fyllningen.
Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa upp grädden lätt och vispa sedan i philadelphiaosten. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke och vänd sedan ner i gräddblandningen. Värm upp passionsfruktsjuice och lägg i gelatinbladen.Gröp ur passionsfrukterna (ta bort kärnorna) och riv limeskal och pressa limesaft. Lägg allt i en skål och rör om.
Såhär gör du din passionsfruktsgelé
Blötlägg gelatinbladen.
Gröp ur passionsfrukterna och ta en sil och pressa ut saften. Ta fram en kastrull och häll i passionsfruktjuice och juicen från passionsfrukten. Lägg i gelatinbladen.
Låt gelén svalna något innan du häller över den på tårtan. Låt tårtan stelna i kyl eller frys minst 4 timmar före servering.
MONTERING
Ha din vita kladdkaka i formen (en avtagbar kant)
Häll på fyllningen och låt stelna i frys eller kyl i tre timmar. Häll sedan över passionsfruktsgelen.
Låt den stelna i en timme till.
Ta av kanterna försiktigt.
Hacka pistagenötter och lägg som en båge.
Lägg på jordgubbar och blåbär
Åh, det ser såå gott ut! Och riktigt fina foton med.
Kram/ Ester
Snyggt gjord och den ser supergod ut!
Ååå så gott det såg ut att vara!
Den ser riktigt god ut! Dessutom har du dekorerat den så fint.
Kram
Ser jätteläckert ut , snygga bilder !
ÅHH den ser helt underbar ut! =)
Åh gudars så gott detta ser ut

Och så vacker
Ser jättegott ut!
Men herregud så gott det ser ut!
Jösses vad gott det såg ut!
Gud vad god den såg ut! Måste prova att göra en sån nån gång 😀
åh va gott de ser ut
Ser himla gott ut!
Så snygg!! Och jösses så läcker den ser ut då.
Det där såg väldans gott ut!!
Ser ju hur god ut som helst! Kul att få nya tips på vad gott man kan göra!
men mums
Åh, fantastiskt!:)
ser gott ut
Ser himmelskt gott ut! Gud vilket fint upplägg!! 😀
Åh mums!
Den bara måste jag pröva! Ser ut att vara supergod!
Så gott det ser ut!
OMNOMNOOOM! Så himla gott med vit kladdkaka också 😀
Vad fin och god den såg ut! Den måste jag prova!
åååhh så gott:))
Åh den ser underbar ut!
wow vackert
Jättesnygga färgkontraster! (och jag misstänker att den smakar minst lika gott som den ser ut) 😉
Ååh va fint! Det ser jättegott ut <3
Oj, jag trodde först att den första bilden till höger var en matchande soppa men det var det ju visst inte! xD Ser supergott ut iaf 😀
Gud så gott det ser ut!!
Vacker kaka som ser ut att vara jätte god!
Oj så god den såg ut men verkar svår och göra ..
omg, fan vad cool den ser ut och otroligt fin!
Väldigt fin och stilren!
Det var den finaste tårtan jag någonsin sett!
åh va fint och aptitligt de såg ut! YUUUm 😀
Den är jätte vacker!
men oj vad gott det ser ut!
Gud vad gott det ser ut!
Ser ut att vara ungefär det godaste man kan äta!!
gud va gott det ser ut! synd att jag inte äter gelatin annars hade jag gärna gjort den
Mums!
Hej! Kan jag förbereda tårtan några dagar innan och ha den i frysen eller blir mindre god då?
Det går bra men tänk på att tina upp i kyl.
Glömde köpa lime men går det lika bra med citron i :)?