VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka med nutellakräm

 
Nu närmar det sig semester. Vi åker till Italien på lördag och vi kommer vara borta i 10 dagar.Det kommer bli massor av italiensk glass, desserter, pizza, pasta… Ja en massa smarrigheter!  Jag kommer tyvärr inte att blogga under semestern. Det känns både skönt och tråkigt. Men jag kommer vara på instagram. Jag heter sabinasweetandsimple om ni känner att följa mig.
 
Det här är en kladdkaka med en krämig nutellafrosting. En klick vaniljglass på detta så är man i himmeln.
 
Det är en mäktig och helt ljuvlig god chokladkaka som är svår att motstå. Om jag skulle välja en kaka som jag skulle varje dag resten av mitt liv hade det nog blivit kladdkaka. 
 
Det här är enkelt att baka. Man ska bara inte ha kladdkakan för länge i ugnen. När jag tar ut min kladdkaka från ugnen är den riktigt kladdig. Sen tar jag in den i frysen direkt och låter den vara där några timmar (men helst över natten)
 
Jag serverade vaniljglass till. Om du är busig kan du köpa glassen.
 
 
KLADDKAKA
 
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
2 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
 
NUTELLAFROSTING
 
2 dl nutella
100 g philadelfiaost
1 dl florsocker
1 msk kaffe
40 g smör
 
VANILJGLASS
 
4 dl vispgrädde
2 dl fet mjölk
1 vaniljstång
1,5 dl socker
5 äggulor
 
 
GÖR SÅHÄR
 
KLADDKAKA
 
Smält smöret. Låt svalna. Knäck i äggen.
Ta fram en annan bunke och lägg i alla torra ingredinserna.
Vispa ihop.
Smöra och bröa en form.
Grädda kladdkakan i 175 grader max. 15 min.
Frys in kladdkakan
 
NUTELLAFROSTINGEN
 
Vispa upp alla ingredienser. Låt stå i kyl så den stelnar lite.
 
VANILJGLASS
 
Koka upp grädde och mjölk.
Skär ett snitt i vaniljen och lägg i. Låt dra i 5 min. Ta bort vaniljstången.
Vispa upp äggulorna och sockret riktigt pösigt.
Häll i gräddblandningen.
Kör i glassmaskin eller in i frysen minst 5 timmar ( de första två timmar rör i bunken)
 
 
När allt är klart så tar du ut din kladdkaka från frysen och bre på ett lager nutellakräm.
Servera med vaniljglass.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Sebastian 4 juli, 2013 on 20:13 Svara

    Ser riktigt gott ut!

  2. Astrid - CupcakesHBG 4 juli, 2013 on 20:30 Svara

    Oj oj oj, det där var inte bra så här i bikinisäsongen. Låter ju helt oemotståndligt. Ha en trevlig semester!

  3. Anna J 5 juli, 2013 on 11:39 Svara

    Gott det ser ut. Hur länge ska kakan vara i frysen?

  4. Ulrika - Fotograf u.norman 24 juli, 2013 on 11:03 Svara

    Shit vad gott det ser ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna