Igår på mitt jobb så diskuterade vi vad vi älskar för desserter. Jag tog upp min underbara budino, whisky kladdkaka och mina vanilj och rabarberbullar.
En kollega till mig sa hon älskar vit nutella. Den är svår att få tag i Sverige så då tänkte jag att jag skulle prova att göra en egen vit nutella.
Det här är en supergod och söt nutella som är enkel att göra. I krämen är det kondenserad mjölk, vit choklad, mandlar och smör.
Du kan ha krämen i bullar, tårtor, cupcakes, efterrätter eller något annat smarrigt.
Krämen är lite lös när den är nygjord men när den har varit i kylen så blir den fastare.
VIT NUTELLA
200 g vit choklad
50 g smör
300 g kondenserad mjölk
40 g mandel eller hasselnötter
GÖR SÅHÄR
Smält chokladen tillsammans med smöret. När den är smält så tillsätter du mjölken.
Sätt den tillbaka på kastrullen på svag värme och vispa tills den blir tjockare. Detta tar lite tid. Min tog 10 min. Men rör hela tiden för annars finns det risk att det bränns.
Häll i hackade mandlar.
Jag använde mandelmjöl. Sedan silade jag bort de stora bitarna av mandel.
Låt den stå i kyl tills den är kall. Då blir det något tjockare.
Men vad spännande … och gott …
Himmel vad gott det ser ut!
Spännande och säkert jättegott!
Åh jösses, det vattnas i munnen 😛
Hade aldrig hört talas om Vit Nutella innan. Men det låter farligt gott!
Ser as gott ut! 🙂
Detta var häftigt!
Måste testas 🙂
nej men guu vad gott!
mummms så gott det ser ut 🙂
Hej!
Härlig blogg, fina bilder!
Lust att fråga mig något i frågestunden ?
Fråga gärna! http://sabinadanielsson.blogg.se/2013/july/fragestund.html#comment
Åh fyfan vad det låter gottt!
Åååå jäklar vad gott! 😀 tack för tips!
Fy fasen vad gott 😀 I WANT!!
Hej!
Är det den sötade kondenserade mjölken du använder, eller den andra? 🙂
sötade