VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Frisk och len blåbärsglass

 
 
Sommar. sol. bad. blåbärsglass!
Glassen har en frisk och god smak och har en fantastisk smak utav blåbär. Den går verkligen inte att motstå den här ljuvliga glass. Jag har varit i frysen ex antal gånger. -Bara en sked till!
 
Visst har glassen en vacker färg? Lila, rött, blått och brunt. Den lila glassen blev så fint tillsammans med dem röda vinbären.
 
Man kan byta ut blåbären mot vilka bär som helst. Hallon, björnbär, jordgubbar osv.
 
Vad jag längtar att gå ut i skogen och plocka blåbär. Det finns ingen bättre känsla att hitta massor med blåbär i skogen och med sig hem. Man kan göra en smarrig paj, saft eller en kaka kanske?
 
 Nu till receptet!
 
BLÅBÄRSGLASS
 
3 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
 
GÖR SÅHÄR
Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret riktigt pösigt. I ungefär fem minuter.
Koka upp mjölk, grädde och blåbär.
Sila bort blåbären
Häll i äggsmeten i mjölksmeten och rör på svag värme i 1 minut.
Kör i glassmaskin.
Eller in i frysen minst 4 timmar. Men glöm inte röra runt de första två timmarna så inte glassen blir isig.
 
 
 

Kommentarer


  1. Vilken otroligt härlig färg glassen har!

  2. linnea 27 juni, 2013 on 22:33 Svara

    Ser sjukt gott ut 🙂

  3. Amanda [SPONTAN] 28 juni, 2013 on 09:11 Svara

    SVAR: Tack så hemskt mycket! 🙂

  4. Johanna / Fru form o fix 28 juni, 2013 on 09:13 Svara

    Nu har jag äntligen hittat hit även på datorn, tidigare har jag bara läst via mobilen och inte kunnat kommentera. Du tar så otroligt vackra bilder, jag blir sugen på att baka allt du visar! 🙂

  5. Therese 29 juni, 2013 on 13:13 Svara

    Otroligt fin färg! Ser super läckert ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna