Vilken fantastisk glass! Just nu är denna underbara glass min absoluta favorit glass. Vi älskar pistageglassen i Italien så jag har försökt att återskapa den på hemplan. Den fick mycket bra betyg av alla här hemma.
Jag gjorde en pistagekräm som jag skulle ha i glassen. Du kan även ha krämen i bullar, kakor eller kanske i bakelser.
Glassreceptet har varken grädde eller ägg. Vilket gjorde att glassen blev sådär krämig som Italiensk glass är.
PISTAGEKRÄM
150 färdigskalade pistagenötter
2 dl florsocker
1 msk vatten
PISTAGEGLASS
1,5 dl socker
5 dl mjölk
16 g majsstärkelse
Några droppar limesaft
200 g pistagekräm
GÖR SÅHÄR
Skala pistagenötterna och släng dem i kokande vatten. Ta bort skalen på nötterna och lägg dem i en bunke med florsockret. Mixa till en slät kräm.
Sen gör du glassen.
Koka upp 1 dl mjölk med majsstärkelsen. Det får inte bli några klumpar. Ta sedan i resten av mjölken och fortsätt att vispa. Häll även i sockret. Låt det koka upp och vispa hela tiden tills smeten blir något tjockare. Lägg i pistagekrämen sist och rör om. Låt blandningen stå över natten.
Dagen efter så droppa i några droppar limesaft.
Häll glassmeten i glassmaskinen och kör tills den tjocknar. Eller frys in glassen och rör var tionde minut i två timmar.
Kommentera