VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jordgubbs tiramisu

 
 
 
 
 
Om du letar efter en söt och smarrig dessert som kan förvåna dina gäster med att bjuda på en himmelsk god dessert. Så välj jordgubbstiramisu. Du kommer inte att ångra dig.
 
Jag känner mig glad varje gång jag ser något recept med namnet tiramisu. Det är verkligen ett fantastisk dessert. Jag ser fram emot att göra andra smaker med men nu vi börjar med jordgubbar.
Om man vill ha det alkoholfritt kan man doppa kexen i stark jordgubbssaft istället.
  Efterrätten är fruktig, frisk och somrig. I jordgubbstiramisun är det färska jordgubbar varvat med marscarpone, kex och jordgubbslikör.
 
 
Vänta dig något som du kan njuta av. En sked, två skedar eller varför inte allt?
 
 
 
JORDGUBBSTIRAMISU
(ca. 4 pers)
 
3 äggulor
1,5 dl florsocker
1  citron, finrivet skal
125 g mascarpone
1 dl grädde
2 dl jordgubbslikör
ett paket savoiardikex
ca. 250 g jordgubbar
 
 
GÖR SÅ HÄR
 Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden hårt. 
Blanda grädde, äggulsmet och mascarpone. Riv ner citronskal.
Ta fram en form som är avtagbar. Lägg på lite smet i botten.
Lägg kex runt om formen.
Doppa sedan kexen i jordgubbslikör och lägg i botten på formen.
Lägg på marscarponesmeten och skivade jordgubbar. Doppa kexen igen och gör om samma tills det inte får plats mer.
Låt stå i kyl över natten.
Ta sedan av den lösavtaga kanten.
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 5 juni, 2013 on 18:13 Svara

    Sista bilden är riktigt fin. Bra idé för övrigt!

  2. Johanna 7 juni, 2013 on 10:36 Svara

    Alltså hela din blogg!! <3<3<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna