VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Cheesecake i en jordgubbe

 
Dessa är som himlen i munnen. Jag tog tio stycken på en gång och jag njöt för varje tugga. Jag gillar fräscha desserter och dessutom tar det bara några minuter att göra.
Den här desserten passar ju utmärkt efter en brakmiddag då man vill ha något lätt.
 
Om du vill göra dem nyttigare kan du tillsätta stevia istället för socker.
Du kan strö över lite digistive kex om du så önskar. Men jag valde att ringla över lite mörkt choklad. 
 
 
 
 
 
 
CHEESECAKE I EN JORDGUBBE
 
ca. 200 g jordgubbar
2 dl grädde
100 g Philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
0,5 dl florsocker eller 3 msk stevia
3 msk hallon (går att utesluta)
50 g mörkt choklad
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Ta bort de gröna och skär sedan bort lite av jordgubben så den kan stå upp. Gör sedan ett litet hål med en äppelkärnare i mitten av jordgubben. Ställ ut dem på ett fat.
Vispa upp grädden lätt. Tillsätt philadelfiaosten, florsockret och vaniljsockret. Vispa till en jämn smet.
Koka upp hallonen och ta sedan fram en sil och sila bort hallonkärnorna så du bara får saften i smeten. Rör om väl.
Spritsa eller lägg direkt på jordgubbarna. Smält chokladen och ringla över jordgubbarna.
Njut!
 

Kommentarer


  1. Låter smidigt, ska absolut prova att göra!

  2. Anonym 17 maj, 2013 on 21:09 Svara

    Åh det ser delikat ut!

  3. Evelina 21 maj, 2013 on 18:42 Svara

    Jätte fin blogg 🙂

    Kommentera gärna min , kraam 🙂

  4. kaffehörnan 22 maj, 2013 on 02:02 Svara

    Vilka gosaker du delar med dig. Jaså du är en skånetjej, jag är från Landskrona. Varit i Kristianstad några gånger en fin stad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna