VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Passion och citroncurd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Curd är en sorts marmelad fast inte lika söt och är mer krämig i konsistensen. Jag älskar passionsfrukt och friska smaker så denna curd passar mig perfekt!
 
Man kan äta curden som den är med lite vispad grädde och lite bär eller kan man ha den direkt på mackan.
Jag kommer att använda denna ljuvliga curd i ett bakverk senare i veckan så håll ett öga öppet.
 
Curden håller i en vecka i kyl men den går även bra att frysa.
 
 
 
PASSION OCH CITRON CURD
 
 
1 citron (saft och skal)
4 stycken passionsfrukter
80 g socker
45 g smör
1 ägg
 
GÖR SÅHÄR
 
Gröp ur passionsfrukterna. Placera en sil ovanför en skål och sila bort kärnorna. Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad och lägg på skålen med passionsfrukts saften. Riv ner citronskal och pressa i citronsaften.
Häll sedan i sockret. När sockret är upplöst så tillsätt ägg och smör.
Tänk på att inte ha plattan för varm för då skär sig curden lätt.
 
Rör runt då och då i ca 10 minuter (tills den tjocknar)
Låt curden stå i kylen tills den är kall. Curden blir tjockare när den har vara i kylen ett tag.
 

Kommentarer


  1. CJ 21 maj, 2013 on 18:56 Svara

    DÖR vad gott! Och så fina bilder!

  2. Henrik - En salig soppa 27 maj, 2013 on 08:56 Svara

    Jäkla snygga bilder du får till!! Sötsakerna smakar säkert lika gott som bilderna är snygga 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna