Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
När jag var utanför köpcentret så såg jag att det har börjats sälja jordgubbar. Är inte de svenska jordgubbarna tidiga i år?
Jag frossar alltid jordgubbar när säsongen sätts igång. Dessutom behöver man inte ha dåligt samvete.
Vad sägs om en somrig jordgubbspannacotta?
Denna ljuvliga pannacotta smälter i munnen och kombinationen är så gott med syrligt och sött. Om man inte vill ha jordgubbar kan man byta ut mot rabarber, hallon eller blåbär om man så önskar.
Jag gjorde även en frisk jordgubbskompott till vilket blev fantastiskt gott.
JORDGUBBSPANNCOTTA
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
300 g jordgubbar
3 st gelatinblad
1 st skal från lime
JORDGUBBSKOMPOTT
100 g jordgubbar
1 msk vatten
1 msk gelatinsocker
GÖR SÅHÄR
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp grädden med socker och vaniljfröna.
Lägg i gelatinbladen och rör runt tills gelatinbladen har smält.
Mixa jordgubbarna och blanda sedan ner de i den kokta grädden. Riv även i limeskal.
Häll upp i valfria glas och låt stå i kylen minst tre timmar.
Du fortsätter sedan med din jordgubbskompott
Blanda alla dina ingredienser i en kastrull. Koka upp till sockret har löst sig. Låt den svalna.
¨Ååå detta ser ju helt ljuvligt ut!
Vad gott ^^
Mums vad gott! Här finns bara spanska jordgubbar att köpa än så länge..
Åh, detta måste jag göra! Jag är helt frälst i jordgubbar på sommaren! Äter så mkt så det nästan sprutar ur öronen på mig! 😀
Ser fräcsh o god ut!!! Hur mkt blir det el port på detta recept? Går det lika bra med björnbär o gäller speciellt annars samma recept?
4 ungefär