VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jordgubbspannacotta

 

 
När jag var utanför köpcentret så såg jag att det har börjats sälja jordgubbar. Är inte de svenska jordgubbarna tidiga i år?
Jag frossar alltid jordgubbar när säsongen sätts igång. Dessutom behöver man inte ha dåligt samvete.
 
Vad sägs om en somrig jordgubbspannacotta?
Denna ljuvliga pannacotta smälter i munnen och kombinationen är så gott med syrligt och sött. Om man inte vill ha jordgubbar kan man byta ut mot rabarber, hallon eller blåbär om man så önskar.
Jag gjorde även en frisk jordgubbskompott till vilket blev fantastiskt gott.
 
 
 
 
JORDGUBBSPANNCOTTA
 
 
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
300 g jordgubbar
3 st gelatinblad
1 st skal från lime
 
 
 
JORDGUBBSKOMPOTT
100 g jordgubbar
1 msk vatten 
1 msk gelatinsocker
 
 
 
GÖR SÅHÄR
 
 
 Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp grädden med socker och vaniljfröna. 
Lägg i gelatinbladen och rör runt tills gelatinbladen har smält.

Mixa jordgubbarna och blanda sedan ner de i den kokta grädden. Riv även i limeskal. 
Häll upp i valfria glas och låt stå i kylen minst tre timmar. 
 
Du fortsätter sedan med din jordgubbskompott
Blanda alla dina ingredienser i en kastrull. Koka upp till sockret har löst sig. Låt den svalna. 
Häll i kompotten i glasen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Bakande Sara 11 maj, 2013 on 08:07 Svara

    ¨Ååå detta ser ju helt ljuvligt ut!

  2. Anonym 11 maj, 2013 on 12:42 Svara

    Vad gott ^^

  3. Mums vad gott! Här finns bara spanska jordgubbar att köpa än så länge..

  4. Ida 12 maj, 2013 on 17:12 Svara

    Åh, detta måste jag göra! Jag är helt frälst i jordgubbar på sommaren! Äter så mkt så det nästan sprutar ur öronen på mig! 😀

  5. Sofie 29 december, 2016 on 19:42 Svara

    Ser fräcsh o god ut!!! Hur mkt blir det el port på detta recept? Går det lika bra med björnbär o gäller speciellt annars samma recept?

    • Sweet and Simple 30 december, 2016 on 11:05 Svara

      4 ungefär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna