VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Citronparfait

 
 
Just nu är jag i en citronperiod. Det känns som jag tillsätter allt med citron just nu. Men det hör ju till våren med fräscha smaker?
Jag önskar bara att våren kan få fart nu. Att körsbärsblommorna slår ut och fåglarna börjar kvittra på morgonkvisten.
Citrusfrukter är gudomligt att ha i bakverk. Jag har varit skeptisk mot citronglass för jag bara tänker på den färdigköpta glassen med en konstig bismak. Men jag kan lova dig att detta är någon av det alldeles extra.
 
 
Denna glassen blev så len i konsistensen och jag smulade även lite digestivekex på toppen. Jag kan inte sluta äta denna. Den är totalt livsfarlig!! Jag går in i frysen ibland och tjuväter lite. Jag tror jag ska ta lite till nu!
 
CITRONPARFAIT
 
2 citroner (både saft och skal
3 ägg gulor
2,5 dl grädde
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
GÖR SÅHÄR
 
Vispa äggulor, vaniljsocker och socker pösigt. 
Vispa upp grädden men inte för hårt.
Vänd ner i äggblandningen och riv ner citronskal. Pressa även i citronsaften.
Frys minst 4 timmar.
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 9 april, 2013 on 19:08 Svara

    Jag man göra detta recept till glassmaskin?
    Isåfall hur gör man då?

  2. Anonym 9 april, 2013 on 19:08 Svara

    Kan man göra detta recept till glassmaskin?
    Isåfall hur gör man då?

  3. Sandras Matkrypin 11 april, 2013 on 08:26 Svara

    Åh, citron är alltid gott i efterrätter för att möte det söta. Parfaiten låter jättegod!

  4. Ella 19 april, 2013 on 16:33 Svara

    Åh citronglass och citronsorbet i synnerhet är ju gudomligt gott! Perfekt nu til våren..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna