Igår hade vi gäster här och vi bjöd på mat. Till efterrätt gjorde jag en klassisk cheesecake. Jag älskar verkligen cheesecake för det är inte för sött. Sen med den syrliga bären blir denna efterrätt super smarrig.
Cheesecake
Digistive botten
12 digistive kex
80 gram smör
Cheesecake smeten
4 dl grädde
200 g philadelaost
1/2 saft från citron
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
3 äggulor
3 äggvitor
Dekoration
Blåbär, jordgubbar och vinbär
Gör såhär
Krossa digistive kexen och smält smöret. Lägg plastfolie i en springform och tryck ut degen i springformen.
Du fortsätter med cheesecakesmeten.
Vispa äggulorna,sockret, vaniljsocker och philadelaosten krämigt.
Sedan vispar du äggvitorna och citronsaften i en annan bunke. Du vispar till den blir som maräng. Vänd sedan ner äggvitorna i den andra smeten.
Sedan vispar du ihop det och tillsätter grädden. Vispa i någon minut.
Du häller sedan i cheesecakesmeten i springformen. Låt den stå i frysen minst 5 timmar.
Dekorera med bär.
Så god den ser ut och fint dekorerad!
Ser fantastiskt god ut! Härligt dekorerad med alla bär 🙂
Det är så gott med cheesecake och vad passar bättre i värmen! Sista bilden är sååå mysig=)
Vad fin! Fryst cheesecake är min favoritdessert!
Cheesecake är verkligen alltid så gott! Denna såg helt ljuvligt god och somrig ut – så fin! 🙂
Åå, jag bara älskar cheesecake och denna ser väldigt god ut 😛 Fin blogg du har också !!
Åå, jag bara älskar cheesecake och denna såg verkligen god ut 😛 Fin blogg du har också !! 😀
Vilken fin blogg du har! & denna har jag lyckats missa? 🙂 Kommer tillbaka och tittar, lägger din sida på min sida där jag lägger bloggar jag läser 😉
Hur lyckas du med att få en krispig botten? Min blir aldrig krispig utan faller bara sönder i smulor