VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Klassisk cheesecake

Igår hade vi gäster här och vi bjöd på mat. Till efterrätt gjorde jag en klassisk cheesecake. Jag älskar verkligen cheesecake för det är inte för sött. Sen med den syrliga bären blir denna efterrätt super smarrig.
 
 
 
Cheesecake
 
Digistive botten
12 digistive kex
80 gram smör
 
Cheesecake smeten
4 dl grädde
200 g philadelaost
1/2 saft från citron
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
3 äggulor
3 äggvitor
 
Dekoration
Blåbär, jordgubbar och vinbär
 
Gör såhär
Krossa digistive kexen och smält smöret. Lägg plastfolie i en springform och tryck ut degen i springformen.
Du fortsätter med cheesecakesmeten.
Vispa äggulorna,sockret, vaniljsocker och philadelaosten krämigt.
Sedan vispar du äggvitorna och citronsaften i en annan bunke. Du vispar till den blir som maräng. Vänd sedan ner äggvitorna i den andra smeten.
Sedan vispar du ihop det och tillsätter grädden. Vispa i någon minut.
Du häller sedan i cheesecakesmeten i springformen. Låt den stå i frysen minst 5 timmar.
Dekorera med bär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Amy's piece of cake 28 juli, 2012 on 19:54 Svara

    Så god den ser ut och fint dekorerad!

  2. Rebeccas tårtor 28 juli, 2012 on 21:32 Svara

    Ser fantastiskt god ut! Härligt dekorerad med alla bär 🙂

  3. Helena 28 juli, 2012 on 23:19 Svara

    Det är så gott med cheesecake och vad passar bättre i värmen! Sista bilden är sååå mysig=)

  4. Sofia 29 juli, 2012 on 09:46 Svara

    Vad fin! Fryst cheesecake är min favoritdessert!

  5. Johanna 29 juli, 2012 on 09:58 Svara

    Cheesecake är verkligen alltid så gott! Denna såg helt ljuvligt god och somrig ut – så fin! 🙂

  6. Issa 31 juli, 2012 on 16:56 Svara

    Åå, jag bara älskar cheesecake och denna ser väldigt god ut 😛 Fin blogg du har också !!

  7. Issa 31 juli, 2012 on 16:58 Svara

    Åå, jag bara älskar cheesecake och denna såg verkligen god ut 😛 Fin blogg du har också !! 😀

  8. Bakande Sara 3 augusti, 2012 on 15:05 Svara

    Vilken fin blogg du har! & denna har jag lyckats missa? 🙂 Kommer tillbaka och tittar, lägger din sida på min sida där jag lägger bloggar jag läser 😉

  9. Beatrice 23 augusti, 2012 on 00:48 Svara

    Hur lyckas du med att få en krispig botten? Min blir aldrig krispig utan faller bara sönder i smulor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna