Äntligen har jag lyckats med mina franska macarons.
Jag har försökt många gånger och inte vetat vad felet var.
Nu vet jag!
Min gamla hushållsvåg var sönder så det blev inte rätt mått.
När man gör macarons är det väldigt viktigt att det blir exaka mått.
Jag använde mig av detta receptet:
http://smulansbakblogg.blogspot.com/2011/06/macarons.html
Ingredienser:
100 g mandelmjöl
100-110g äggvitor(ca3äggvitor)
4 msk strösocker
200 g florsocker
Fyllning:
Nutella med philadelaost
1.Sikta mjölet så inga klumpar finns,och sikta även florsockret och tillsätt det tillsammans
med mandelmjölet och rör om.
2.Lägg äggvitorna i en skål och vispa tills det börjar skumma då är det dags att tillsätta
socker,1matsked i taget.Fortsätt att vispa tills marängen är tjock och glansig.
3.Det ska gå att ta skålen upp och ned utan att det droppar.
4.Häll försiktigt mandelblandningen i marängen och rör försiktigt med en slickepott.
5.Tillsätt valfri essens och pastafärg eller pulverfärg,och rör försiktigt.
6.Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar,inte större än en fem krona
på bakplåtspapper och låt dem vila i 60minuter.
7.Sätt på ugnen ca 20minuter innan de ska in,på 150grader och gräddtid är ca 15minuter,beror
på vilken ugn du har,får inte glömma att titta på de efter 10minuter.Jag hade mina exakt
15minuter.
8.Sedan är det bara att fylla dessa underbara med valfri fyllning och njut.
Read more: http://smulansbakblogg.blogspot.com/2011/06/macarons.html#ixzz1qEwIRzUd
Så härligt att du äntligen lyckats 😀 De blev ju jättefina!
Jag har färdigköpt mandelmjöl ifrån Risenta och receptet har jag hittat på fin blogg.. Jag misstänkte också att det var för mycket mjöl… Det är en digitalvåg ifrån cookware, kanske inte den bästa men den fungerar..