VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Cupcakes historia

Jag älskar verkligen cupcakes. Man kan dem så  himla vackra och goda.

Historian börjar vid 1796 då det först nämndes att någon hade bakat i en kopp.

Cupcakes kom till USA på 1900 talet. När man mätte ingredinser så använde man sig av en kopp. Så man använde sig av koppen när man skulle baka cupcakes.

Först kallade man dem nummerkakor. För man hade en kopp till smöret, fyra ägg, två koppar socker, en kopp mjölk och lite soda.
De receptet var bland de första som kom.

 Cupcakes var praktiskt eftersom de gräddas mycket snabbare än större kakor. När dom gräddades i stenugnar, tog det lång tid att baka en tårta, och de brändes ofta. Muffinsburkar, även kallad syltkastruller, var populära i slutet på 20-talet, så folk började baka muffins i burkar.

Cupcakes har blivit en trend i den kulinariska världen. De har gett upphov till massor av bagerier som specialiserar sig på detta. Choklad och vanilj förblir klassiska favoriter, men det skapas nya favoriter varje dag så som nutella, hallon och rocky road. Numera finns det kokböcker, bloggar och tidningar som ger massor av inspiration för alla cupcakesälskare.

Cupcakes har blivit mer och mer populära. Men jag tycker att Sverige började baka cupcakes när Leila Lindholm kom till rutan och bakade sina cupcakes. Jag hade aldrig sett cupcakes innan. Jag tyckte att de var otroligt vackra och såg fantastiskt goda ut.

Men vad är det för skillnad mellan en cupcake och en muffins?

En cupcake är lättare än en muffins, sötare och dekorerade. En cupcake är även mer platt än en muffins. Muffins vill man ha hög och stilig.
Man använder oftast mer fett i cupcaksen än muffinsen.
Så muffinsen är mer tyngre och mer hård än cupcaksen.


Kommentarer


  1. Eleonore- Kokboksutmaningen! 18 mars, 2012 on 21:16 Svara

    sv: Ja vi har en pandurobutik med ett litet sortiment och så kan man beställa genom katalogerna till butiken med :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna