VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Göra egna gelehjärtan

6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
några droppar flytande arom (Jag tog 2 droppar jordgubbsessens)
några droppar karamellfärg

Jag använde min ikea hjärtiskublåda till dessa hjärtan. Jag oljade in iskuben.
Ta fram en kastrull och lägg i glukos, socker och 2,5 dl vatten. Låt det koka upp till 122 grader.
Lägg gelatinbladen i 2msk vatten. Smält gelatinbladen i en kastrull och sedan blanda med sockerlagen.
Lägg i några droppar essens, saft eller karamellfärg.
Fyll upp i iskubformarna och in i kylen över natten.
Dagen efter så rullar du dem i socker.

Är det inte perfekt och ge lite godis till din käraste eller din mamma kanske?

Lägg dina hjärtan i genomskinligt papper med ett fint snöre kanske?

Eller kanske lägga dem i en ask?


Annons

Kommentarer


  1. Anna Engh 9 februari, 2012 on 18:22 Svara

    En jättemysig idé! De blev superfina :)

  2. Martina 10 februari, 2012 on 13:13 Svara

    Så söta de blev. Tack för receptet :)

  3. sara 5 februari, 2013 on 12:30 Svara

    smakar dem bra? Eller alltså mycket? Såg detta recept & även ett annat med riktiga hallon i, vet inte vilket jag ska prova :)

  4. Sweet and Simple 6 februari, 2013 on 16:07 Svara

    jag tycker dem smakade bra men jag skulle nog lägga i några droppar hallonessens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna