6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
några droppar flytande arom (Jag tog 2 droppar jordgubbsessens)
några droppar karamellfärg
Jag använde min ikea hjärtiskublåda till dessa hjärtan. Jag oljade in iskuben.
Ta fram en kastrull och lägg i glukos, socker och 2,5 dl vatten. Låt det koka upp till 122 grader.
Lägg gelatinbladen i 2msk vatten. Smält gelatinbladen i en kastrull och sedan blanda med sockerlagen.
Lägg i några droppar essens, saft eller karamellfärg.
Fyll upp i iskubformarna och in i kylen över natten.
Dagen efter så rullar du dem i socker.
Är det inte perfekt och ge lite godis till din käraste eller din mamma kanske?
Lägg dina hjärtan i genomskinligt papper med ett fint snöre kanske?
Eller kanske lägga dem i en ask?
En jättemysig idé! De blev superfina 🙂
Så söta de blev. Tack för receptet 🙂
smakar dem bra? Eller alltså mycket? Såg detta recept & även ett annat med riktiga hallon i, vet inte vilket jag ska prova 🙂