Hej, jag heter Susanne Bostrand och är stolt och lycklig mamma till tre fantastiska döttrar! Har levt som ensamstående på heltid med dem sedan jag var 5 veckor gravid med min yngsta dotter! Om det nu skulle vara så att du tycker att jag verkar bekant, men inte riktigt kan placera mig så skulle det kunna bero på ett jag har varit med i ett sånt där "söka-efter-den-stora-kärleken-program" på TV. Var med i TV3:s Ensam Mamma Söker 2014 där jag blev en massa roliga erfarenheter och upplevelser rikare, men tyvärr inte lyckades träffa "Mr Right"! Är turism- & upplevelseproducent samt heltidsstuderande universitetsstudent. En livsglad, naturälskande norrlänning som ständigt har en massa bollar luften och älskar när det händer saker! Den bohusländska västkusten och Asien har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och jag talar flytande indonesiska. Tror på mångfald, jämlikhet och en grönare värld där var och en tar sitt ansvar för det klot vi en dag ska lämna över till våra barn! Tycker det är viktigt att kunna stanna upp, se och njuta av det stora i det lilla – ”the small things in life are the big things!” Det känns fantastiskt kul att vara Toppbloggare här på Allt för föräldrar och Du som läser min blogg kommer att få följa med mig, flickorna & katten Marley i vår fartfyllda vardag, i med- och motgång med en massa galna upptåg och ständigt rullande gamla och nya projekt – varmt välkommen!

Att öppna den allra vackraste present jag någonsin fått!

Hej fina du! <3

För exakt tre år sedan vid den här tiden låg jag på britsen inne på BB i Östersund med en nysatt kateter, venport satt i hand och armveck och bara väntade…

Jag visste att jag när som helst skulle rullas ner i operationssalen där ett läkarteam på 12 pers väntade på mig och att jag skulle snart få träffa min tredje lilla dotter för allra första gången!  Vilken otroligt märklig, mäktig och magisk känsla det var!

Helt overkligt. Att kunna ligga där och veta. Att ALLDELES STRAX är det dags!

Efter nio månaders väntan.

Den 14 januari 2013 kl. 11.40 såg Lily Eileen Ulla Elisabet dagens ljus – 3360 gram och 50 cm ren kärlek och helt perfekt! Och jag blev mamma. För tredje gången!

858935_10151483899670033_1475244732_o 3

Välkommen till oss lilla vackra lillasyster Lily-Eileen!

<3 <3 <3

En lika mirakulös känsla VARJE gång. Det finns garanterat inget ögonblick i livet som är större än när man hör sitt barns första skrik och får hålla det i sina armar för allra första gången. Tiden liksom stannar till. Allt runt omkring upphör att existera. En kärlek så obeskrivligt stor. Från första stund!

För livet.

Skillnaden för mig när Lily-Eileen föddes mot mina tidigare två förlossningar var däremot att hon föddes med planerat kejsarsnitt och inte akuta – som var fallet med både Ayla och Alicia. Så efter att ha gått igenom två väldigt långdragna dramatiska förlossningar där jag gått hela 16 respektive 19 (!!) dagar över tiden, plågsamma igångsättningar, hinnsvepningar, you name it – så var Lily-Eileens förlossning verkligen piece of a cake i jämförelse!

Det kändes lite som att man skulle åka in på sjukhuset och öppna den allra bästa present en mamma/förälder någonsin kan få!

Min älskade mamma Ulla fanns vid min sida precis hela tiden under det planerade kejsarsnittet <3 finns inte ord nog för att beskriva den innerliga tacksamhet och lycka jag känner över båda mina föräldrars otroliga stöd för- och uppbackning kring mig och barnen under de gångna åren!

De finns där för oss.

Alltid.

Oavsett vad.

Innerligt tack till er från djupet av mitt hjärta

Mormor Ulla

Morfar Björn

Den sagolikt vackra himlen över Storsjöns is i Östersund under de timmar måndagen den 14 januari 2013 när världens vackraste lilla lillasyster kom till världen…

396052_10151408942060033_1307670043_n-2

Foto: Jan Andersson, Länstidningen

Helt magiskt vackert och otroligt symboliskt för mig. Tre solar – en för vart

och ett av ljusen i mitt liv – Ayla, Alicia och Lily-Eileen

<3  <3 <3

Vem är du lilla hjärta? – Vi väntar på dig!

294650_10151193422545033_141708668_n

Första bilden på oss två – en liten skatt i mina armar <3

image

Lily-Eileen ligger på mitt bröst för allra första gången! En obeskrivlig lycka <3

Samtidigt arbetar läkarteamet för fullt med att sy ihop min för tredje gången snittade mage…

Lily-Eileen är helt ensam om sitt namn här i Sverige och att det blev just detta var eftersom jag hade så himla svårt för att bestämma mig om det skulle bli en liten Lily eller en Aylin. Tänkte att jag får väl se och bestämma mig helt säkert när hon väl kommit ut. Och när hon väl hade gjort det så tyckte jag ändå att hon varken såg ut som bara en Lily eller en Aylin, så när morfar kom med den oerhört praktiska lösningen och förslaget att varför inte bara sätta ihop båda namnen och ta ett dubbelnamn – kändes det helt rätt i mammahjärtat med en gång! Hon var ju en liten Lily-Eileen såklart – och så var det bara!

<3 <3 <3

Älskade lilla barn!

Tänk ändå att det krävdes inte mindre än TRE tårtbeställningar till namngivningskalaset innan stavningen på tårtan blev rätt!

Första tårtan – fel!

995249_10151668826850033_1375278854_n

Andra tårtan likaså!

968944_10151668826675033_1254251579_n

Tredje tårtan – tredje gången gillt – äntligen blev det rätt! 

942805_10151668826530033_2020605025_n

Hurra!

😀

Nyss hemkommen från BB med en liten skatt <3 Tänk så pytteliten hon var!

DSC02854

Och nu är hon alltså precis tre år fyllda mitt minsta älskade busfrö/lillhjärta <3

GRATTIS PÅ 3-ÅRSDAGEN

LILY-EILEEN

image

Vi har redan sjungit, fikat och öppnat paket här nu på morgonen och senare idag blir det 3-årskalas här hemma såklart! Men det blir i liten skala med närmaste familjen bara. Jag tycker att det kan räcka så när man bara fyller tre år. Det är nog med prestationskrav och kalashets ändå bland många föräldrar idag – så det lär vi nog hinna med att få vår beskärda del av vi också under de kommande åren.

Dagens stora utmaning blir att ge mig på att baka mitt livs första princesstårta!

För visst är det klart att en liten prinsessa ska en prinsesstårta ha?

<3

Wish me luck

😉

En riktigt fin dag önskar jag dig <3

Kram

/Susanne

11 thoughts on “Att öppna den allra vackraste present jag någonsin fått!

 1. Grattis till lilla prinsessan Lily-Eileen! Dina flickor är verkligen så sööööta! Du är en rik mamma och verkar var en fantastisk mamma. Vilken bild den med dom tre solarna, dina tre solar <3 Hoppas ni får en fin dag! Kram

 2. Ge Lily-Eileen varm grattiskram från mej men även ni andra ska också ha varsin kram också.
  Hoppas att ni får en jättebra dag ,

  1. Tack snälla du Barbro, hon fick grattiskramen från dig och många därtill :) vi hade en jättefin dag och ett mysigt firande tillsammans! Kram

 3. Så vackert skrivet att jag blir tårögd.
  Grattis till lillprinsessan som har världens bästa mamma.
  Kram från Anita.

  1. Ja vilken lycka Jungfrumamma -upplevelsen är precis lika fantastisk och oslagbar varje gång! Kul att du också har fått triss :) Kram /Susanne

  1. Haha ja det hade allt varit något det! Den magiskt vackra bilden togs av fotograf Jan Andersson och publicerades i Länstidningen samma dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.