Hej, jag heter Susanne Bostrand och är stolt och lycklig mamma till tre fantastiska döttrar! Har levt som ensamstående på heltid med dem sedan jag var 5 veckor gravid med min yngsta dotter! Om det nu skulle vara så att du tycker att jag verkar bekant, men inte riktigt kan placera mig så skulle det kunna bero på ett jag har varit med i ett sånt där "söka-efter-den-stora-kärleken-program" på TV. Var med i TV3:s Ensam Mamma Söker 2014 där jag blev en massa roliga erfarenheter och upplevelser rikare, men tyvärr inte lyckades träffa "Mr Right"! Är turism- & upplevelseproducent samt heltidsstuderande universitetsstudent. En livsglad, naturälskande norrlänning som ständigt har en massa bollar luften och älskar när det händer saker! Den bohusländska västkusten och Asien har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och jag talar flytande indonesiska. Tror på mångfald, jämlikhet och en grönare värld där var och en tar sitt ansvar för det klot vi en dag ska lämna över till våra barn! Tycker det är viktigt att kunna stanna upp, se och njuta av det stora i det lilla – ”the small things in life are the big things!” Det känns fantastiskt kul att vara Toppbloggare här på Allt för föräldrar och Du som läser min blogg kommer att få följa med mig, flickorna & katten Marley i vår fartfyllda vardag, i med- och motgång med en massa galna upptåg och ständigt rullande gamla och nya projekt – varmt välkommen!

Det är en stor dag idag – hurrar för min älskade syster!

God kväll <3

Idag har jag hurrat flera gånger om för min älskade lillasyster Karin som passerar det gyllene 30-års strecket idag!

Grattis på Din 30-årsdag älskade syster <3

IMG_9500

Hipp hipp!

Vi firade i förskott med den närmaste familjen redan för två veckor sedan <3

Min syster är en av de människor i mitt liv som står mig som allra närmast och jag är så innerligt glad och lycklig över den fina, djupa och nära relation vi har! Önskar av hela mitt hjärta att mina egna döttrar en dag kommer att få uppleva detsamma sinsemellan. För mig är det en sådan självklarhet, men det är ändå något som inte är alla syskon förunnat har jag förstått!

IMG_0209

Inte är det många skeden i livet som vi inte har upplevt sida vid sida – min syster Karin och jag. Visst har vi under perioder gjort olika saker på olika håll, men väldigt mycket har vi även gjort tillsammans.

Vi växte upp i ett hem fyllt av kärlek, framför den sprakande brasan i den vedeldade stugan, uppe bland myggornas surrande på hjortronmyrarna på fjället, drickandes varm choklad sittandes på en omkullfallen trädstam ute i bärskogen, liggandes i solgasset på de solvarma, saltstänkta bohuslänska klipporna lyssnandes till havets brus och busandes barfota med pappa i sanden på de kritvita sandstränderna vid havet – tillsammans. Åkte längdskidor, slalom, snowboard, grävde snögrottor och hade pulkarace- och snöbollskrig – tillsammans. Pysslade i timmar inför jul och påsk och lärde oss allt om fåglar och fågelsång som är värt att veta av mamma – tillsammans.

Piercade navel och tunga efter mammas strikta men välvilliga förmaningar om att i alla fall inte tatuera oss – tillsammans. Botaniserade i pappa Björns stora skivsamling förälskade oss som frilansande musikjournalister i den lokala musikscenen, besökte musikfestivaler och reste på charterresa till Turkiet och Grekland, drack Ouzo och dansade magdans för första gången tillsammans. Tog del av mystiken i de förtrollande historiska labyrinterna och mötte upp vår oslagbare Professor Kung – but that is another story – under karnevalen i Venedig utklädda till oigenkännlighet tillsammans.

Vi gav oss iväg och upptäckte Asien, backpackade runt i månader och dansade nätterna långa på Fullmoonparty i Thailand, upplevde Bangkoks underground ska- och hårdrocksscen tillsammans. Snorklade bland havssköldpaddor över de indonesiska korallreven, besökte färgsprakande, rökelsetyngda ceremonier i hinduistiska tempel, arbetade som personalansvariga på en SPA- och hotellanläggning på Bali samt var engelskalärare för bybarnen tillsammans.

IMG_0187

Min syster & jag på ett oförglömligt äventyr – utflykt i Amed på Bali med ”larger-than-life”-karaktären & konstnären Jason Monet (för övrigt Claude Monets barnbarn) – ja vilka tider det var!

Bodde i kollektiv, arbetade som servitris & bartender på skaldjurs- & bryggrestaurang när vi gjorde flera sommarsäsonger i Grebbestad – vårt älskade västkustparadis – tillsammans.

Gifte oss under samma sommar och födde våra första barn med bara några månaders mellanrum, de andra likaså och upplevde småbarnsåren som ensamstående tillsammans!

IMG_9486

Att ha fått dela så otroligt mycket av mitt liv, så många magiska ögonblick med dig Karin – jag finner nästan inte ord för hur mycket det och du betyder för mig – jag älskar dig så kära syster!

Hoppas att även Du har någon alldeles extra betydelsefull person i ditt liv <3

Det behöver ju inte just vara en syster!

En bror, en förälder, en släkting eller en nära vän kanske

– visst värmer de i hjärtat?

Ha en riktigt fin kväll <3

KRAM

/Susanne

4 thoughts on “Det är en stor dag idag – hurrar för min älskade syster!

    1. Ja det är absolut inget man ska ta för givet bara för att de är syskon, men helt underbart när det väl blir så! <3

  1. Wow, jag blev helt tagen av ditt fina inlägg till din syster!! Du skriver så otroligt bra.. Och precis som du beskriver, så har jag också det med min syster

    1. Underbart att höra <3 var rädd om varandra & tack för att du läser och gillar det jag skriver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.