Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Otroligt seg dag & Barnuppfostran

Herregud, vilken seg dag!
Jag har typ inte lämnat mitt lilla studierum på hela dagen och nu håller jag på att dö-uttråkad-döden

 Att sitta superkoncentrerad i flera timmar med enbart fylla-på-kaffekoppen-breaks är verkligen inte att rekommendera,
och säkert inte heller effektivt i slutändan!

Nu är det iaf bara en timme kvar tills handledningen börjar, sedan ska jag skynda mig hemåt och och sen är det ju
det vanliga kvällsfixandet med mat, dusch och nattning – dessutom ska det packas för imorgon har N friluftsdag med skridskoåkning! Först hade han tänkt prova på Parkour (eller vad det nu heter) men efter att ha fått reda på att det hela styrs
upp av några killar i 6an och kommer ske i skolans gymnastiksal med enbart madrasser att landa på så kändes det inte helt okej – jag lovar att ngn kommer ha brutit ngt innan dagen är slut…..och efter att A bröt armen förra (eller var det förrförra kanske?) året så orkar jag inte med fler brott – fast egentligen hade vi det extremt enkelt, vi åkte in, de röntgade och konstaterade att armen var av, de gipsade i korridoren (de sa att vi skulle vänta i ca en timme på ett ledigt rum och jag bara ”men kan Ni inte dra rätt och gipsa honom här då?”….såhär i efterhand känns det inte jättesnällt- haha!) och sen var vi hemma ca 2 timmar efter det att vi kom in till akuten – dagen efter fick han någon värktablett och sen fick han bita ihop och gå till skolan!

Vet inte om jag är en extrem bit-ihop-nu-för-tusan-mamma eller om A är väldigt smärttålig för jag vet barn som bara fått en spricka i armen som varit hemma flera dagar…. Men helt ärligt, jag tror inte på att dalta så himla mkt med barnen – någon gång sa ngn att ”vänta du, det blir skillnad när du får en dotter”….inte för att jag riktigt förstår skillnaden på söner och döttrar i det avseendet och jag är heller inte mer ”daltig” mot tjejerna – det är lika mkt bit-ihop som gäller för dem med, jag tror inte man förbereder dem för livet om de lär sig att bryta ihop och klaga hur mkt som helst för småsaker!
Ibland gör det ont, ibland säger/gör kompisar taskiga saker och ibland är folk rent ut sagt förj-vliga – men så är det hela tiden och det är inget att bry sig om! Alla tre barnen är uppfostrade på samma sätt och hittills har alla tre ett härligt självförtroende och självkänsla….

Nej, nu snöade jag in på ngt helt annat! Egentligen tänkte jag bara skriva ngt för att slippa uppsatsen för några minuter- haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *