Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Planning is tha shit!

Att planera sina studier är A och O och visserligen givet att man gör men här kommer ett inlägg om det ändå…

Köp en kalender (gärna en snygg en så blir det roligare, själv älskar jag Personligalmanacka.se och almanackor från BookBinders, gillar man utländska almanackor, själv stör jag ihjäl mig när det står på engelska, så rekommenderar jag Emily Leys Simplified Planner) och börja planera!

 – Att skriva ner saker gör att Du är ”här och nu” istället för att Du bara har stora visioner och dagdrömmar! Att skriva ner faktiska datum gör att Du enklare får saker gjorda!

– Skriv ned allt i almanackan som kommer upp i huvudet, för mig är det enda sättet att släppa saker och fokusera på det viktiga!

– Var kreativ, det finns bloggare som enbart är inriktade på almanackor – tex I heart Planners!

– Schemalägg raster och lediga dagar, på det viset känner man inget dåligt samvete när man tar en eftermiddag ledigt – det var ju på schemat!

– När du bläddrar tillbaka i din almanacka så ser svart på vitt vad du verkligen uppnått och hur  mkt tid du lagt ner – klappa dig själv på axeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons