Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Måste man vara så himla motiverad hela tiden?!

Jag skriver ju en hel del om motivation och hur man förbli motiverad….men ärligt, ibland är man ju bara sjukt omotiverad och inga peppande metoder eller inspirerande citat i världen kan få fram motivationen!

Är det verkligen hela världen?!
Måste man verkligen vara 100% motiverad hela tiden?

Svaret är nej!
Du behöver (och kommer inte vara) motiverad hela tiden – ibland måste man bara göra det som måste göras!

Mitt tips om du vaknar omotiverad men har en lång att-göra-lista så är det bara att ställa timern, tvinga dig att jobba 20minuter, ta en pause och jobba 20minuter till….och ibland är det faktiskt helt okej att ta en dag (förmiddag, eftermiddag, kväll eller heldag) ledigt – gör ngt kul, träna, shoppa, träffa kompisar, gå ut och drick vin…och skjut på pluggandet en dag, viktigt är då att det faktiskt bara är en dag du skjuter på det för annars hamnar du i den berömda (och farliga) prokrastinerings-karusellen (och den ska jag skriva om en annan dag)!

Så ja, get shit done, helt enkelt! 

 

4 reaktioner på ”Måste man vara så himla motiverad hela tiden?!

 1. Det här inlägget var ju helt perfekt idag! Dels har jag noll motivation efter 2 nätter med typ 3timmars sömn… Och dels för att du berör punkter som jag hörde om på en föreläsning förra veckan om studiemotivation, tekniker och prokrastinering. Nu ska jag ställa min klocka och plugga 20 minuter!

  1. Men usch, så få timmars sömn gör ju att man blir knäpp…hoppas sömnen blir bättre inatt!
   Och vad duktig du är som faktiskt orkar tänka på skolan efter så lite sömn – hoppas 20minutersmetoden fungerade för dig, oavsett om man kör flera 20minuterspass eller bara ett så är det ju iaf 20minuter mer än om man inte gör ngt alls :-)
   Hejja dej!

 2. Det här inlägget var ju helt perfekt idag! Dels har jag noll motivation efter 2 nätter med typ 3timmars sömn… Och dels för att du berör punkter som jag hörde om på en föreläsning förra veckan om studiemotivation, tekniker och prokrastinering. Nu ska jag ställa min klocka och plugga 20 minuter!

  1. Men usch, så få timmars sömn gör ju att man blir knäpp…hoppas sömnen blir bättre inatt!
   Och vad duktig du är som faktiskt orkar tänka på skolan efter så lite sömn – hoppas 20minutersmetoden fungerade för dig, oavsett om man kör flera 20minuterspass eller bara ett så är det ju iaf 20minuter mer än om man inte gör ngt alls :-)
   Hejja dej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons