Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Intensiv dag & Att utmana Amygdala

Herregud, vilken intensiv dag det varit idag…klockan är precis 17.00 och det känns som det vore midnatt…

Dagen började med att jag skrev två etiska protokoll, två informationsbrev till respondenter och två informationsbrev till rektorerna för de skolor jag kommer kontakta – allt blir ju liksom dubbelt när jag har dubbla metoder!
Därefter hann jag precis kasta i mig lunch (inte bra för min mage!) och åka för att hämta A i skolan, där fick jag även se hans Engelskaprov och han hade minsann bara två fel – så himla roligt med tanke på hur mkt tid han och jag lagt ner på att plugga inför det där provet. Nästa vecka har han prov om Vikingatiden så nästa vecka blir minst lika mkt läxläsning för honom. Man märker verkligen en stor skillnad mellan 3an och 4an…

Sen har eftermiddagen spenderats på Leos Lekland, och som vi lekt hela familjen! Jag lämnade mobilen i bilen (kul att ta kort men hur ofta gör man egentligen ngt fullt ut med barnen utan att kolla mobilen emellanåt? Mer sånt!), vi hann med en snabbfika och sen var det som sagt, fullt ös i flera timmar. Dessutom var jag tvungen att testa en teori jag läst om – nämligen att utmana sin Amygdala (den del av hjärnan som bla ger upphov till rädsla och negativa känslor) vilket innebar att jag bestämt mig för att åka den hemska frittfall-rutschkanan minst 5 gånger på raken….jag är totalt livrädd för just den där himla rutschkanan och det var med stor ångest jag satt på kanten, backade och satte mig igen – sen åkte jag och åkte och åkte….och ja, efter tre gånger så släppte rädslan och sen var det bara att åka! Och det var precis det som stod i den artikel jag läste….efter tre gånger släpper rädslan….Haha, vilken nörd jag är!

Nu har vi handlat hem lite gott till ikväll, tjejerna ser på Ipad och N är påväg på innebandy- själv är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen….men jag har fortfarande kvar att skriva problemformuleringarna för min uppsats så jag antar att det är det jag ska göra när tjejerna lagt sig!

Trevlig fredag på Er! 

 Nu har jag iaf tagit ur linserna och hoppat i mysdressen och ska hälla upp ett glas vin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *