Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Att be om en lunch?

Idag skrev Isabella Löwengrip ett inlägg om att hon ätit lunch med coola Gunilla von Platen, och under inlägget hade en tjej skrivit följande kommentar:

– Hej! Så inspirerande lunch det måste ha varit. Hur våga man be om en lunch med en spännande människa när man liksom inte är någon speciell än men vill lära sig av andra med kunskaper?

Nu frågade ju personen absolut inte mig men jag tänkte svara ändå- haha!
Så som jag tänker så är det absolut jätteviktigt att omge sig av inspirerande personer, det är jättebra att ha förebilder, det är väldigt inspirerande att träffa personer ”som gjort det man själv vill göra” och det är toppen att ha ngn att bolla idéer och tankar med!

Jag själv har försökt nätverka ända sedan jag började på universitetet, jag har lunchat med folk, varit med i programråd, varit en av tre studentrepresentanter och träffat UKÄ när KAU sökte Psykologprogrammet, jag har varit med och anordnat olika informationsdagar på universitetet, jag har knackat på otaliga dörrar uppe på universitetet och presenterat mig och jag har fullkomligt hängt mig på min allra första föreläsare (stalkers nästa typ- haha!).
Jag tror, och har märkt, att de allra flesta människor vill gärna hjälpa till och helt ärligt så tror jag många blir lite smickrade av att ngn ber om hjälp…däremot tror jag det är smartare att se sig om i sin närhet istället för att försöka dejta kändisar! Jag själv har iofs haft ett otroligt inspirerande samtal med just Isabella Löwengrip men samtidigt som det var jätteroligt och spännande så är det ju inte den kontakten som kommer hjälpa mig i slutändan utan det är ju de andra jag haft kontakt med… Att träffa en kändis är coolt och lite roligt men inget som ger ngt i slutändan utan de viktigaste kontakterna är de med människor som finns i ens närhet! Som sagt, våga be om tips och råd, var trevlig, glad och visa tacksamhet (jag vet inte hur många tack-för-att-du-tog-dig-tid-mail jag skrivit!) så lovar jag att Du kommer få bra hjälp och stöttning på vägen mot ditt mål!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons