Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Fullspäckat schema och utvecklingssamtal

Idag är det en hemmadag, vilket inte innebär att det är mindre att göra utan snarare att man stressar runt här hemma och försöker plugga, förbereda uppsats och köra några tvättmaskiner på en och samma gång…det bästa med att vara hemma är nog ändå att det alltid finns gott kaffe nära till hands- haha!

Idag ska jag, som sagt, förbereda mig inför morgondagens föreläsning som handlar om Grounded Theory och Narrativ Psykologi, skriva ett kapitel till på hemtentan och förhoppningsvis hinna leta fram bra forskningsartiklar inför C-uppsatsen,,,hinner jag tänkte jag även läsa Brymans tankar kring att blanda kvantitativ och kvalitativ metod i en och samma studie. Klockan 13.00 är det dags för utvecklingssamtal för A och därefter tänkte jag följa med honom på skolans läxläsningshjälp-vad-det-nu-heter.

På As skola har de frivillig läxläsning på onsdagar vilket jag tänkt att han ska gå på, toppen att hinna beta av några av veckans läxor under fritidstiden, han går så mkt på fritids så att ta ngn timme och göra läxor skulle ju vara jättebra!
Dessutom är det lärare närvarande (inte As lärare) som hjälper till om man kör fast och som kan förhöra dem på texter och liknande- hur bra som helst!
Dock är det frivilligt att gå dit så jag vet inte hur många barn som faktiskt deltar men jag tänker att ju mindre barn desto mer hjälp får ju A- så ja, idag ska vi gå dit tillsammans och A kommer iaf delta under hösten och sen bestämde vi att vi skulle prata om hur han tycker det varit och om han vill fortsätta under våren också- men som sagt, jag tycker det verkar som ett bra alternativ till att sitta med läxor sent på kvällarna och dessutom är det (nästan) bara jag som gör läxorna med A så skönt att få lite hjälp- haha!

Och för er som har lite tid över, eller som kan multitaska rekommenderar jag att lyssna på det här poddavsnittet– en intervju med MODOs kvinnliga VD, skitcool tjej som jag faktiskt pluggade ekonomi (eller kanske mest festade) med för många år sedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons