Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Överstrykningspennor eller inte?

Hur läser Ni in kapitel i kurslitteraturen? Använder Ni överstrykningspennor eller inte?

För mig är överstrykningar i en bok a big no-no…har jag kommit på nu efter flera år (haha)!

Att stryka över viktigheter är ett sätt som verkligen bidrar och uppmuntrar till slö-läsning! Slentrianmässigt stryker man över sånt som verkar viktigt (tex listor som är skrivna i punktform eller sånt som författaren kursiverat) utan att egentligen fundera över vad som egentligen står och dess innebörd.

Ofta blir dessutom hela sidor mer eller mindre överstrukna för let’s face it, det mesta i kurslitteraturen är ju viktigt!

Hur gör jag då istället?

Jag skriver ner de viktigaste saker i ett block och om det är ngt jag måste läsa en gång till eller repetera så sätter jag en klisterflik på sidan- betydligt bättre och enormt mkt mer effektivt! 

 När jag läser böcker för ”skojsskull” så är jag däremot en storkonsument av överstyrkningspennor & vikta hundöron!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons