Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Post-its

Alltså, hur bra är det inte med Post-its?
Jag missbrukar Post-its när jag pluggar!

1) Jag sätter dom i boken och skriver frågor-att-ställa-till-freläsaren på när jag sitter hemma och pluggar – enklare att skriva ner en fråga än att köra fast, skriv ner den och gå vidare.

2) Jag skriver viktiga nyckelord på olika lappar som jag sedan förhör mig själv ifrån, när jag vet att ett ord sitter så kastar jag den lappen – jättebra även om tex din sambo ska förhöra dej dagen innan tentan.

3) Jag skriver upp andra tankar och viktiga saker som poppar upp i huvudet när jag pluggar, tex kanske jag kommer på att jag måste boka klipptid för hunden – då skriver jag det på en Post-it för att slippa tänka mer på det och bli störd i pluggandet.

4) Jag sätter en Post-it i boken och jag vill förtydliga ngt som står på sidan, tex så brukar jag använda wikipedia när ngt är krångligt i boken, oftast förklarar wikipedia (ja, jag vet att det inte alls är en vetenskaplig sida men oftast så har den rätt) på ett enkelt och väldigt basic sätt. Så då skriver jag ner wikipedia-förklaringen på lappen och sätter på sidan. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons