Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Skoltrött?

Okej, vi måste prata om skoltrötthet….inte jag-orkar-inte-gå-upp-på-måndagmorgon-tröttheten utan riktig jäkla skoltrötthet! Och nej, det händer inte bara trötta 15åringar utan även stressade småbarnsmammor….

Jag brukar ofta höra folk säga ”Du är så himla fokuserad, hur orkar Du?” Och sanningen är den att ja, jag är extremt fokuserad och jag är den mest envisa personen jag känner och dessutom är jag så extremt tävlingsinriktad så jag måste prestera på topp….men….är det alltid roligt?!                NEJ!

Ibland är jag så trött på skolan att jag vill hoppa av….och vad gör man då?

Jag brukar ta en dag eller förmiddag ledig- hitta på ngt kul med barnen, träffa mina föräldrar eller hälsa på ngn kompis- eller så ligger jag bara i soffan några timmar och kollar på Gilmore Girls…ibland behöver man helt enkelt ett break! 

Dessutom är det viktigt (kanske det viktigaste) att gå tillbaka till början- varför sökte du programmet/kursen? Vad är slutmålet? Vad vill Du göra efter skolan? 

Så, att ta ett break, ta ett steg tillbaka och om-fokusera är mitt enkla svar på skoltrötthet! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons