Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Att anteckna – studietips!

Vanligtvis så antecknar jag på min MacBook men just den här kursen innehåller så mkt matte så då är det enklare att anteckna för hand! Oftast och helst har jag ett blankt anteckningsblock men jag tycker ”I’m very busy”-blocket är så roligt så jag använder det ändå! 

 39kr på Lagerhaus!

Jag färgkodar alltid mina anteckningar, många använder olika färgpennor men helt utan system för färgerna vilket jag skulle tycka enbart blir förvirrande- jag använder vanliga hederliga BIC-pennor i blått, rött och grönt. 

Blått = Alla anteckningar 

Rött = Understrykningar av det viktigaste eller inringning av viktiga ord eller hela fraser om de är extra viktiga

Grönt = Sånt som jag måste läsa på mer om, sånt som måste googlas eller sånt jag ska fråga ngn om, helt enkelt sånt jag borde/måste kunna men inte kan!

   
Färgkodar du dina anteckningar? Ett annat bra tips är att anteckna noga och läsligt redan den början- många renskriver sina anteckningar efteråt men om man tex antecknar 8 sidor (som jag gjorde idag) är det enormt tidskrävande att renskriva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons