Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Stress….stress….stress!

Igårkväll surfade jag runt på nätet och det svämmar verkligen över av sluta-stressa-tips och de vanligaste är såklart:
– Ät bra
– Sov mycket
– Träna
– Ta en pause

Men på riktigt då?
När tentaperioden kommer så är man ju ändå för stressad för att sova….träna och ta pauser hinner man ju inte göra…. Ett verkligt dilemma….

Och jag har inget bra svar….jag försöker att ta riktiga pauser….inte 10minuter här och där utan jag försöker ta en hel förmiddag och göra ngt annat….träna, shoppa, ligga på soffan och glo….vad som helst!

Mitt absolut bästa tips är:
När kursen börjar, gör ett schema över allt som ska göras och vilken dag/tid du ska göra det! Planera in hur mkt du ska läsa dag för dag (inte tidsplanera utan hur många kapitel etc du ska göra per dag)….när du sedan läst det du ska läsa per dag så är du klar! Det är det enda som får mig att känna mig ledig!

11217963_10153065594420796_5764503703430998350_n-640x640

4 reaktioner på ”Stress….stress….stress!

 1. Min favoritgrej är att skriva listor med det som behöver göras, det viktigaste först. Bredvid varje punkt ritar jag en ruta som jag får kryssa i när uppgiften är slutförd. Effektivt för struktur och självkänslan :)

  1. Åh gud, hur kunde jag glömma listor! Jag fullkomligt älskar listor och lever ett liv typ baserat på listor :-)
   Tack för kommentaren och trevlig helg!

 2. Min favoritgrej är att skriva listor med det som behöver göras, det viktigaste först. Bredvid varje punkt ritar jag en ruta som jag får kryssa i när uppgiften är slutförd. Effektivt för struktur och självkänslan :)

  1. Åh gud, hur kunde jag glömma listor! Jag fullkomligt älskar listor och lever ett liv typ baserat på listor :-)
   Tack för kommentaren och trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons