Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Att hitta pluggtid…

En av de vanligaste frågorna jag får är ”hur hinner du?”….och ja, alla har 24timmar på dygnet så det måste ju handla om prioriteringar eller hur?!

Jag prioriterar 3 saker….barnen, skolan och träning….de tre sakerna är de viktigaste faktorerna som måste fungera….visserligen är min relation med N otroligt viktig också men samtidigt så har vi en annan möjlighet att ”gå om varandra och inte ha ngn tid tillsammans” i perioder när jag har mkt i skolan och han har mkt på jobbet- barnens bästa går alltså först, sen skolan och sen träningen….

Jag har som regel att inte plugga på helgen och inte på kvällen när N kommit hem från jobbet- men inga regler utan undantag såklart!
I dag börjar tex tjejernas truppgymnastik, de går i olika grupper för LillaA är nybörjare och L har fått gå upp en nivå- vilket medför att vi spenderar hela söndagsförmiddag i en skola medan de tränar- vi vuxna får inte finnas med inne i gympasalen utan ska finnas utanför…

Vad gör man då?
Jo, man letar upp en matsal med wifi och sätter sig och pluggar!
Jag och en annan mamma sitter här och pluggar….så himla skönt med en hel förmiddags plugg medan barnen har roligt på sitt håll….!
Som sagt, det gäller att hitta de små stunderna som finns! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons