Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

När en dörr stängs….öppnas ett fönster….

Idag pratade jag med F (som blivit min go-to-person när jag funderar över skolsaker) och presenterade min idé för C-uppsatsen som han typ totalsågade (men på ett ytterst trevligt och diplomatiskt sätt- haha!) då antalet deltagare bör vara närmre 100st och jag hade….20st….

Medan vi satt och pratade så frågade han:
– Varför sökte du Vård- och stödprogrammet och vilken kurs tycker du har varit den roligaste?
Jag blev helt ställd men kom fram till (det var enkelt) att den roligaste och mest intressanta kursen jag läst är ”Individen och människan” vilket hade huvudfokus på stigmatisering kring psykisk ohälsa.
Så.Sjukt.Intressant!

Och efter lite prat fram och tillbaka så har jag numer en bra plattform till C-uppsatsen och antagligen en fortsättning till D-uppsatsen och en eventuell öppning för att tillsammans skriva om uppsatsen till en artikel!
Att få en artikel publicerad är typ min nörd-dröm (haha)!
Nej, men i forskarvärlden är det liksom ”flest publicerade artiklar vinner” och jag är enormt tävlingsinriktad!

Så ja, idag var en av de bättre dagarna på länge- ibland kommer en silver lining så att säga!
Happy.Happy.Happy!photo

2 reaktioner på ”När en dörr stängs….öppnas ett fönster….

 1. Tack för ditt inlägg om det här! Jag läser ett kulturvetenskapligt program med inriktningen historia och känner mig för tillfället helt lost gällande mina uppsatsidéer, börjar dessutom bli dags att komma på ett ämne. Ska dock fundera ett varv utifrån frågan som du fick gällande varför du sökte utb.

  åh önskar att jag hade någon att diskutera min C-uppsats med så som du har, då jag har så lätt för att låsa fast mig i tankebanor och då är det kört att få något vettigt gjort ungefär…

  1. Hej!
   Tack för din kommentar- det kommer snart fler inlägg kring val av ämne men
   ja, jag tror det är bra att ”gå tillbaka” och försöka tänka på varför man började
   överhuvudttaget! Som sagt, håll utkik så kommer det fler :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons