Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Examensförvirring!

Kandidatexamen (Bachelor of Art/Science)
Omfattar 180hp (3år) där 90hp måste vara inom samma ämne med en avslutande C-kurs.
Resten av kurserna kan vara inom vilka ämnen som helst och på A-nivå eller högre. Observera att de 90hp som används i en kandidatexamen inte kan användas igen i en MagisterExamen (se nedan) så tänk dig för innan du tar ut en kandidatexamen.

Magisterexamen (Master of Art/Science)
Motsvarar 220hp (4år) där 120hp är inom samma ämne med en avslutande D-kurs.

Masterexamen (Master of Art/Science)
Efter en ej uttagen Magisterexamen fortsätter man och läser 120hp (2år) inom huvudämnet. Detta söks som ett helt nytt program och garanterar inte att man kommer in trots avslutad D-kurs.

Licentiatexamen
Uppnås efter godkända studier inom forskarutbildningen, motsvarande 120 hp varav minst 60 ska avse en vetenskaplig uppsats (2år).

Doktorsexamen
Doktorsexamen (kräver en licentiatexamen),
motsvarande 240 hp (4år) varav minst 120 ska avse en vetenskaplig avhandling som ska ha försvarats muntligt vid en offentlig disputation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons