Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Hur man använder klisterflikar!

Jag vet egentligen inte vad de ska kallas de där små lapparna? 
Klisterflikar? Flikar? Mini-post-its? 
Oavsett, så är de verkligen jättebra och jag använder ca 1miljon små lappar per termin!

Hemtenta
Om kursen avslutas med en hemtenta så använder jag klisterlapparna i olika färgkoder- en färg för en fråga på hemtentan. Tex så är fråga 1 – gul, fråga 2 – rosa och fråga 3 – lila…sen när jag läser kurslitteraturen, är på föreläsningarna etc så sätter jag en färgad klisterlapp när jag läser/hör ngt som passar in på just den frågan, på så vis är det enkelt i slutet av kursen när jag ska börja besvara frågorna- då är det lätt att hitta svaren på de specifika frågorna utan att behöva läsa igenom allt eller leta efter vart-jag-läst-vad….

Salstenta
Om kursen avslutas med en salstenta så färgkodar jag klisterlapparna enligt följande –
gul = repetera
rosa = googla och läs mer om
lila = jätte, jätte, jätteviktigt
(dock står det kanske viktiga saker på de flesta sidor i en kursbok men då kan man ändå färgkoda där ett viktigt stycke börjar och sedan läsa hela stycket)

 Såhär ser mina böcker ut efter en kurs…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons