Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Att göra anteckningar

Det finns de som inte antecknar ngt alls på föreläsningarna, det finns de som skriver ut Powerpointbilderna i förväg och antecknar på dem, de som antecknar i ett anteckningsblock och så finns det de som antecknar på en laptop – själv gör jag ett mellanting mellan att anteckna i block och göra anteckningar på laptopen!

Under hösten tror jag dock att jag kommer köra på anteckningar för hand och då enligt min speciella färgkodning (haha, hej nörd!) – jag använder alltid Stabilio Point Fineliner-pennor i färgerna svart, grönt, rosa och ljusblå.
Svart => anteckningarna
Grönt => sånt som jag behöver googla efter föreläsningen eller sånt som jag kommer på under föreläsningen som jag ska kolla upp/fråga om senare
Rött => understryker sånt som är extra viktigt
Ljusblått => sånt som föreläsaren säger som kan vara bra att kunna/veta/kolla upp inför tentan

Gillar man inte att skriva med dessa tuschpennor (viktigt att man isf har ett block med tjocka papper så det inte går igenom, alt att man enbart skriver på ena sidan) så är ju dessa ett bra alternativ.

Viktigast när man antecknar är dock tydligheten, själv antecknar jag alltid i block utan linjer men det tycker många är svårt. Jo, det viktigaste är att man tydligt skriver vilken föreläsning anteckningarna hör till så att man enkelt kan hitta det man letar efter.

Såhär skriver jag överst på en ny sida inför varje föreläsning:
(Datum, Föreläsning 1, Vad föreläsningen handlar om tex ämne och kapitel, Vem som föreläser) 

tumblr_nm6wp521OY1u1zlkho1_500

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons