Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons

Tagga igång….

Snart börjar skolan!
Du har väl tackat jag till din plats eller till din reservplats?
Och du har väl inte glömt det viktigaste? Att anmält din önskan om studiemedel till CSN?

Hur taggar man då igång inför en kommande studiehöst?
Allt handlar om att vara förberedd, om Du börja plugga direkt efter gymnasiet så innebär det inte att du är bättre förberedd inför universitetsstudier- det är som gymnasiet fast helt tvärtom….jag själv började plugga direkt efter gymnasiet på Civilekonomprogrammet och trots att jag läst den studieförberedande linjen ”Samhäll/Samhäll” på gymnasiet så var det totalt annorlunda- all frihet, alla möjligheter och alla distraktioner! På universitetet är det ingen som bryr sig om du tar sovmorgon, ingen som bryr sig ifall du läst de kapitel som bör läsas eller ifall du ens är med på föreläsningarna eller om du väljer att gå all in på nollningen och därmed är konstant bakfull i två veckor… På universitetet hänger allt på dig själv, ingen kontrollerar vad du kan och inte kan och sedan är det tenta!

Som sagt, förberedelse och planering är det enda sättet att be prepared!
Köp kurslitteraturen till den första kursen och bestäm dig för hur du ska anteckna, köp en laptop (jag rekommenderar verkligen en Macbook) eller köp ett anteckningsblock och några pennor i olika färger, köp en mapp för alla stenciler (jag tycker det är bättre med en mapp än att släpa runt på en stor tjock pärm), köp en bunt med överstyrkningspennor, lite markeringsflikar och post-itslappar och sist men inte minst, köp en bra almanacka (jag rekommenderar en dag-för-dag-almanacka)!
1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons