Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Annons
Annons

En tråk-dag

Usch, idag har varit en riktigt tråkig dag! Jag vet inte varför men jag har haft en skolrelaterad klump i magen hela dagen…. Vi får aldrig tillbaka den där himla uppgiften jag väntar så på (så himla skönt när man kan stryka ngt från listan liksom) och jag känner mig osäker på min uppsats- trots att jag fick G på mitt PM så känner jag mig osäker på hela upplägget (dock verkade examinatorn väldigt nöjd med val av ämne och vinkel så hon kanske begriper bättre än mig vad jag menar att göra- haha!) och trots att jag fick jättemkt gjort idag så känns det som jag ligger efter…

Bläää, nu ska jag slå på en podd, försöka rensa huvudet på negativa tankar och sova gott för imorgon har jag en heldag i skolan som även innefattar en kursstart och en föreläsning med en rolig (och duktig) föreläsare…men ska jag vara helt ärlig så ser jag nog ändå mest fram emot lunchen med H!

Godnatt

 Den här bilden visade Katarina Gospic på sin föreläsning…just nu känner jag mig som den där krypande gubben…jag bara kryper sakta, sakta fram men det händer aldrig något – jag har noll tålamod och vill ha snabba resultat och nya utmaningar!

Annons

F R E D A G

Idag är det fredag och solen skiner – hur härligt är inte det?
Och glädjen när barnen typ väckte mig genom att ilsket skrika och gråta att ”Ahlberg (jag vet, konstigt namn på en hund, han är döpt efter ngn hund i Karlsson på taket) har tuggat sönder våra nya enhörningar”….jag blev klarvaken på en sekund och hörde sedan ”April, april….haha, du gick pååååå det”….
Och N hade tydligen väckt barnen genom att säga att det hade snöat jättemkt under natten – tydligen hade de blivit jätteglada???

Iallafall så är A på fritids nu och tjejerna är tillbaka på dagis och snart är det helg!
Så skönt!

Helgen är ganska oplanerad, eventuellt blir det en sväng till stugan och lite kompislek och gympa för alla barnen såklart!

Nej, nu ska jag plugga och sedan ska jag sticka iväg en liten snabbis innan barnen ska hämtas och helgen kan börja-
Trevlig fredag på Er!

Annons

En bra start

Idag hade jag den bästa starten på morgonen – efter att jag lämnat A på fritids (superpeppad inför utflykten) så åkte jag mot gymmet! i höstas köpte jag kort på det nybyggda Friskis som ligger ganska nära där vi bor, tanken var då att kunna jogga till och från gymmet men det har hänt cirka noll gånger….men nu är jag iallafall tillbaka på gymmet, allt blir bättre när man tränar…humöret, orken, kosten och allt annat också!
Dessutom så älskar jag egentligen att träna men det är så lätt att bortprioritera det när man har mkt annat att göra samtidigt som det är i stressiga tider som träningen behövs extra mkt! 

 Idag körde jag 5km på löpbandet (8,5km/h i hastighet) och sen mest styrke- och rörlighetsövningar med några kettlebells och en skivstång och för första gången hade jag en podd i öronen istället för musik – faktiskt riktigt bra, det gjorde liksom att jag glömde bort att jag sprang, haha!

Nu är jag nyduschad och har precis druckit en shake från Femimal – otroligt god, speciellt om man blandar den med kokosmjölk! 

 Nu är det extremt pluggande som gäller fram till 15.00 när A ska hämtas och sen trillar väl tjejerna in här vid 16-tiden, LillaA har sovit borta i två nätter så nu saknar jag henne jättemkt!

Annons

När man har mycket att göra…

…så börjar iallafall jag göra de mest konstiga saker – som idag tex så har jag organiserat desktopen på min MacBook…hur värt är det egentligen?! 
Antagligen inte värt ngt alls men det blev snyggt iallafall – haha!
(här finns massa olika backgrounds om det är ngn mer med för mkt tid)
Skärmavbild 2016-03-30 kl. 18.18.31
Nu har A och jag precis ätit och vi väntar hem N och L, LillaA bestämde sig för att stanna hos Farmor och Farfar ytterligare en natt och imorgon väntas bio för tjejerna och A ska med fritids till museet där det är en utställning som heter ”Dataspel genom tiderna” (kan det blir mkt bättre?) där man får provspela alltifrån Pong till Mindcraft – så imorgon blir det minst sagt en rolig dag för barnen!

Själv ska jag sätta mig och plugga lite bara N kommer hem med lite papper som han skulle skriva ut åt mig – den ena kursen som jag läser är en distanskurs och jag trodde att föreläsningarna då var inspelade så man kunde se dem men tydligen är föreläsarna bara ett kompendium som vi ska läsa igenom och sen får man ställa frågor i ngt forum på HKR-It’s…jag hade missat att två föreläsningar hade kommit ut så ikväll måste jag läsa dem! Den 11e är det muntligt förhör där hela distansklassen samlas på It’s med hörlurar och kamera och sen håller en föreläsare ett klassiskt
”läxförhör”….låter mkt skumt!

Hur som helst, det är min kväll och sen ska vi väl se näst sista avsnittet av Mästerkocken, även om jag tycker årets säsong varit ganska lam med inga riktiga profiler så måste vi såklart se vem som vinner!

Önskar er en trevlig kväll!

annons