Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

Taiwan dag 3 – KFC, fina parker och Night Market

Dag tre var vi plötsligt väldigt trötta allihop. Jetlaggen kom lite sent på. Inte så konstigt dock eftersom vi rest i över ett dygn två dagar tidigare. Vi reste med Emirates vilket var ett riktigt bra bolag. Stort fint flyg med all entertainment du kan tänka dig. Killarna tyckte det var väldans kul att kunna ringa till varandra mellan sätena. De kunde även spela spel med varandra och så hade planet en ca 30 olika filmer/tv-serier och musik för den som ville. Första flygturen till Dubai tog ca 6,5 h och i Dubai var vi ca 6 h för att sedan ta flyget till Taipei som tog 9,5 h. Väl framme fick vi en taxiresa utom denna värld. I 45 minuter satt vi i en taxi utan bälten och himlen hade öppnat sig så regnet verkligen välde ned. Taxichauffören var ju inte heller dålig på att trycka plattan i botten, skära filer här och där och köra om på vänster sida i den fyrfilade vägbanan och ingen engelska över huvudtaget talade han. Lite spännande var det allt eller ska jag säga nervkittlande. Vi kom i alla fall fram tillslut med hjärtat i halsgropen och utan vattenplaning.

Denna dag besökte vi en väldigt vacker park. Hettan var dock riktigt jobbig så vi var rätt nöjd när vi tillslut kom in i den svala sköna tunnelbanan. Vi kom dock på att vi även kunde använda våra paraplyn som solskydd :-)

Här kan man snacka om kommunikationer. Tunnelbanan och tågen här är långt mycket bättre än i Sverige. Enkelt och snyggt gjort. Det var inte heller så mycket folk i tunnelbanan och tågen som man skulle kunna tro med denna folkmängd. Ett mycket enkelt och bra sätt att ta sig runt i Taipei med omnejd.

Killarna ville gå och äta på KFC, Kentucky Fried Chicken så då blev det så. Jisses vilka portioner och inte alls i närheten så gott som den lokala maten i Taiwan.

Naturligtvis måste vi ju även besöka en Night Market som är väldigt populära här. I Taiwan har man så små kök så befolkningen går på kvällarna ut på Night Market och äter. Maten här är väldigt billig.

/Love C

IMG_9194[1]

IMG_9195[1]

IMG_9196[1]

IMG_3022[1]

IMG_9253[1]

IMG_9254[1]

IMG_9258[1]

IMG_9260[1]

IMG_2774

IMG_2768[1]

IMG_2769[1]

IMG_2770[1]

IMG_2771[1]En av deras kända Toalettrestauranger.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *