Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

Recept på hemlagad barnmat – Ångat fiskblock

Jag har faktiskt aldrig köpt en barnmatsburk till mina kids. Jag är en sådan mamma som vill ha så mycket som möjligt ekologiskt till mina barn och mat gjord från grunden. Jag litar inte på att barnmatsburkarna har alla vitaminer och mineraler mm. som barnen behöver. Sedan äter väl inte vi vuxna mat som vi bara värmer ur en burk heller. Sedan är jag inte så noga om jag själv äter ekologiskt men mina barn ska bara ha det bästa.

Här kommer ett recept på ångat fiskblock för små barn från 6 mån.

4st potatisar
4st morötter
1st fiskblock tex torsk
2 msk finhackad purjolök
1 msk hackad persilja
några klickar smör

Gör så här:
Skala fyra potatisar och fyra morötter. Dela dem i bitar och koka
dem.

Smörj en bit ugnsfolie med hälften av margarinet. Skölj purjolöken noga
och finhacka den. Lägg fisken på folien och strö över purjo och persilja.

Klicka på resten av margarinet och förslut folien till ett paket.

Placera paketet i en sil och sätt det över det kokande Potatis- och
Morotsvattnet.

Det tar ca 10min för fisken att bli klar, och då är även potatisen klar.

Mosa fisken på tallriken och häll över spadet som bildats i paketet. Går
även bra att mixa med bra resultat.
Enkelt och gott för de små liven.

Lycka till och kram Jessie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *